LIVE SCORE


powered by Agones.gr (Στοιχημα)

16/10/10

SuperMan Τζούριτς, SuperCup κόκκινο!

Ο Τζούριτς έμοιαζε με Μίλκοβιτς και ο κλάσεις ανώτερος Ολυμπιακός πήρε εύκολα το Σούπερ Καπ με 3-1 αφού δε βρήκε αντίσταση από τον Παναθηναϊκό που μαζεύτηκε από τις... παραλίες και είχε όλους τους ξένους ανέτοιμους. 



Σαν ηφαίστειο που ξυπνά… Ένας νωθρός Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης κατάφερε να προκαλέσει «έκρηξη» και να φτάσει πανάξια στη νίκη, φέρνοντας τα πάνω κάτω στο κλειστό της Σαντορίνης. Ξέχασαν τον καλό εαυτό του πρώτου οι «πράσινοι» που δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις απέναντι στον Δημήτρη Τζούριτς, ο οποίος οδήγησε μόνος του τους ερυθρολεύκους στην κατάκτηση του πρώτου τροπαίου, παίρνοντας… σπίτι του και τον τίτλο του κορυφαίου.

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να πατάει πιο σταθερά στον αγωνιστικό χώρο, παρότι οι περισσότεροι από τους παίκτες των δύο ομάδων εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο με ελάχιστες προπονήσεις. Με τον Ψάρρα στην πάσα αντί του Γκενς η ομάδα του Καζάζη πήρε από την αρχή το προβάδισμα, χωρίς να απειληθεί ουσιαστικό από τους παίκτες του Ολυμπιακού, που προσπαθούσαν κυρίως με τον Τζούριτς και το μπλοκ να κρατηθούν μέσα στο ματς. «Ναυαγοσώστης» ο νεαρός, ο οποίος στο πρώτο του επίσημο ματς στη θέση του διαγωνίου, ανέλαβε ηγετικό ρόλο, έχοντας στην απέναντι πλευρά του φιλέ ένα πρώην «ερυθρόλευκο» τον Μπόγιαν Γιορντάνοφ. Ωστόσο, η αδυναμία των ερυθρολεύκων στην υποδοχή και η έλλειψη πρωτοβουλιών από Κραλ, Ντεσπέιν και Γιαμπλόνσκι έφεραν τον Παναθηναϊκό στη θέση του οδηγού.

Η εικόνα και οι ρόλοι αντιστράφηκαν στη συνέχεια, με το συγκρότημα του Φλάβιο Γκουλινέλι να αναλαμβάνει δράση! Οι Πρωταθλητές Ελλάδας κράτησαν την υποδοχή τους, ρίσκαραν στο σερβίς και πλέον εκτός του Τζούριτς έπαιρνε επιθέσεις και ο Ντεσπέιν. Η νευρικότητα του Παναθηναϊκού ήταν εμφανής, αν και προηγήθηκε όπως και στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με 4-0 και 3-6. Η ισοφάριση του Ολυμπιακού στο 6-6 του δεύτερου σετ με πρωταγωνιστή τον Ντεσπέιν ήταν και η αρχή της αντεπίθεσης των Πειραιωτών, που από εκείνη τη στιγμή και έπειτα δεν κοίταξαν ξανά πίσω τους. Το 1-1 άλλαξε την εικόνα του ματς, ωστόσο η πλάστιγγα έγειρε και αυτή τη φορά προς τη μία πλευρά και από πράσινη έγινε κόκκινη.

Ο Φλάβιο Γκουλινέλι ζούσε έντονα το ματς από το πρώτο λεπτό και ακριβώς αυτό μετέδωσε και τους παίκτες του. Ο Ολυμπιακός ισορρόπησε επιθετικά, ο Ζέκοφ κατάφερε να ξεκουράσει τον Τζούριτς και να «μοιράζει» παιχνίδι και στους υπολοίπους που συμμετείχαν ενεργά, όχι μόνο στην επίθεση, αλλά και στο μπλοκ, το οποίο αποδείχθηκε το μεγάλο «όπλο» των ερυθρολεύκων. Ο Γκενς στον αντίποδα δεν μπόρεσε να συνεργαστεί με τους συναθλητές του, με αποτέλεσμα το 3-1 να έρθει φυσιολογικά για τους Πρωταθλητές Ελλάδας, που περίμεναν 10 χρόνια για να πανηγυρίσουν για την κατάκτηση του συγκεκριμένου τίτλου..

Τα σετ: 
18-25, 25-15, 25-21, 25-18

Ολυμπιακός (Γκουλινέλι): Ντεσπέιν 14 (8/20 επ., 4 μπλοκ, 2 άσοι, 55% υπ. - 35% άριστες), Γιαμπλόνσκι 8 (8/20 επ., 62% υπ. - 25% άριστες), Ζέκοφ 1, Κραλ 7 (3/9 επ., 4 μπλοκ), Ανδρεάδης 6 (1/4 επ., 4 μπλοκ), Τζούριτς 29 (22/39 επ., 6 μπλοκ, 1 άσο), Κουζούνης -λ 77% υπ. - 43% άριστες / Φιλίποβ, Φράγκος, ΚοκκινάκηςΠαναθηναϊκός (Καζάζης): Ψάρρας 2, Πετρέας 4 (2/6 επ., 2 μπλοκ), Καστάρ 2 (2/9 επ., 69% υπ. - 31% άριστες), Γιορντάνοφ 16 (12/28 επ., 4 μπλοκ), Πανταλέων 8 (6/14 επ., 2 μπλοκ), Λάππας 11 (9/21 επ., 2 μπλοκ, 54% υπ. - 21% άριστες), Παπαδημητρίου -λ 76% υπ. - 48% άριστες) / Ντονάς 1 (1/5 επ.), Μηνούδης 2 (1/5 επ., 1 μπλοκ, 83% υπ. - 83% άριστες), Κόβατς, Γκενς 3 (2 άσοι).



www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου