LIVE SCORE


powered by Agones.gr (Στοιχημα)

16/10/10

Ίβκοβιτς: "Λίγοι σαν τον Σπανούλη"

Η πρεμιέρα της Ευρωλίγκας με τη Ρεάλ πλησιάζει και επί τη ευκαιρία ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έπλεξε το εγκώμιο του Βασίλη Σπανούλη, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν από τους καλύτερους παίκτες που έχει κοουτσάρει ποτέ! Θέλησε να πετάξει πάνω από τον Ολυμπιακό το βάρος του φαβορί και ζήτησε από τους παίκτες του να αποφεύγουν τους... νυχτερινούς πειρασμούς.



Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους δημοσιογράφους το μεσημέρι του Σαββάτου με αφορμή την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, τη Δευτέρα με την Ρεάλ. Ωστόσο την παράσταση έκλεψε ο Βασίλης Σπανούλης.


"Είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν τέτοιο παίκτη που σπρώχνει την ομάδα και πιέζει πολύ στην άμυνα", είπε και πρόσθεσε: "Τον είδατε στον αγώνα με τον Πανελλήνιο. Κυνηγούσε μέχρι το τελευταίο λεπτό να κλέψει τη μπάλα και να φύγε στον αιφνιδιασμό. Έχει μεγάλη διάθεση, είναι επαγγελματίας και όλοι τον αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή. Δεν θα πω ότι δεν έχω κοουτσάρει ξανά τέτοιον παίκτη, αλλά οπωσδήποτε είχα λίγους σαν κι αυτόν στην καριέρα μου"!


"Άλλη Ρεάλ φέτος"

Αναφερόμενος στον αγώνα με τη Ρεάλ ο Ντούντα ζήτησε από τον κόσμο να ενισχύσει την προσπάθεια του Ολυμπιακού, αλλά με προσοχή: 
"Είναι μια πρεμιέρα δύσκολη. Ο Ολυμπιακός δεν είναι ακόμα έτοιμος. Παίζουμε με μια σπουδαία ομάδα. Θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο, αλλά εγώ δεν είμαι από αυτούς που λένε ότι τα παιχνίδια τα παίρνει ο κόσμος. Τα παιχνίδια τα παίρνουν οι ομάδες. Οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Ξέρω ότι η μισή Ελλάδα είναι Ολυμπιακός, γιατί είμαι χρόνια στην Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί".

Όσο για τη Ρεάλ... 
"έχει φέτος διαφορετική φιλοσοφία. Θέλησε να αλλάξει λίγο τις επιλογές της. Προσπάθησε να έχει πιο επιθετικούς παίκτες, όπως ο Τάκερ, που είναι καλός σιουτέρ ο Σουάρεθ, που ήταν MVP στο ισπανικό πρωτάθλημα πέρυσι, ο Ροντρίγκεθ, που ήρθε από το ΝΒΑ, και ο Γιουλ, που είναι πολύ σύγχρονος γκαρντ. Υπάρχουν επίσης και καλοί ψηλοί. Εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην άμυνα, γιατί η Ρεάλ θέλει φέτος να ανεβάσει το σκορ. Εμείς φέτος θέλουμε να τρέξουμε. Δεν υπάρχουν ομάδες που είναι γρήγορες ή αργές. Υπάρχουν ομάδες που τρέχουν ή δεν τρέχουν. Εμείς θέλουμε να τρέχουμε. Δεν θέλω να υπάρχει το βάρος της πρεμιέρας".



"Δεν θέλω πίεση"

Ο Ίβκοβιτς δεν ασχολήθηκε σοβαρά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Ετόρε Μεσίνα ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί: 
"Αυτά μπορεί να τα λέει ο Μεσίνα για την ομάδα του. Είναι ένα παραμύθι και μπορεί να τα κάνει και ως κόλπο. Εμείς έχουμε ψηλούς στόχους, αλλά ακόμα χτιζόμαστε. Είμαστε στην 5η εβδομάδα που έχουμε όλους τους παίκτες μαζί. Δε θέλουμε το βάρος του φαβορί, αλλά έχουμε ψηλούς στόχους".
Αντιθέτως ασχολείται πολύ με τη συμπεριφορά των παικτών του, από τους οποίους ζήτησε να προσέχουν γενικώς: "Δεν υπάρχει πίεση για τον τίτλο, γιατί έχω πει στους παίκτες ότι θέλω να παίζουμε μπάσκετ. Τους έχω πει πού έχουμε έρθει και ποια ομάδα εκπροσωπούμε. Και τους συμβούλεψα να μην πηγαίνουν... πρώτο τραπέζι πίστα σε Μητροπάνο, Τερζή και Ρέμο"!
Για την απεργία αρκέστηκε να πει ότι "οι παίκτες και προπονητές να είναι μαζί, αλλά δε θέλω να αναφερθώ στο θέμα. Το να μην παίζεις στο πρωτάθλημα είναι πρόβλημα, γιατί δε θα έχουμε ρυθμό".
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, τέλος, είπε πως ο Ματ Νίλσεν αντιμετωπίζει ένα μικροπρόβλημα μετά τη σύγκρουσή του με τον Μαυροκεφαλίδη στην προπόνηση, αλλά θα φανεί την Κυριακή αν αυτό μπορεί να του στερήσει τη συμμετοχή από τον αγώνα με τη Ρεάλ.



www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου