LIVE SCORE


powered by Agones.gr (Στοιχημα)

18/10/10

Βασιλακόπουλος: Η απεργία πρέπει να σταματήσει



Ο πρόεδρος της ΕΟΚ ζήτησε να σταματήσει η απεργία και να συζητηθούν μετά τα θέματα που απασχολούν το μπάσκετ

Η ενότητα ήταν η κοινή συνισταμένη της σημερινής συνάντησης της ΕΟΚ με προέδρους της Α1 μπάσκετ των Ανδρών και είχε σαν κύριο θέμα την απεργία των παικτών. Οι ιδιοκτήτες 13 ΚΑΕ (απουσίαζε μόνο το Περιστέρι, λόγω της κηδείας του παλιού αθλητή της ομάδας, Νίκου Φάσουρα) βρέθηκαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας, όπως και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης.
Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ και οι 14 ΚΑΕ προχώρησαν σε κοινή δήλωση, μέσω της οποίας καλούν μεταξύ άλλων τον ΠΣΑΚ να λύσει άμεσα την απεργία και τονίζουν ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει οπωσδήποτε το προσεχές Σάββατο.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργος Βασιλακόπουλος, αφού τόνισε αρχικά ότι"το μπάσκετ δεν είναι μπασκετάκι, αλλά μπασκετάρα", εστίασε στη συνέχεια στη δύναμη της χώρας σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της ενότητας.
"Παρ΄ όλες τις διαφωνίες που υπήρξαν, επετευχθη μια σύνθεση. Μια σύνθεση που μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε με μια λέξη: γροθιά. Είμαστε όλοι μια γροθιά και έτσι θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του παρόντος και ενδεχομένως αυτές που θα έρθουν στο μέλλον" είπε ο πρόεδρος της ΕΟΚ και πρόσθεσε: "Το μπάσκετ δεν είναι μπασκετάκι. Είναι και θα είναι μπασκετάρα. Η Ελλάδα είναι μεγάλη δύναμη και σε συλλογικό και σε εθνικό επίπεδο. Είμαστε παγκόσμια δύναμη και έτσι πρέπει να μας βλέπουν όλοι. Παρ΄ όλες τις ύποπτες επιθέσεις που δεχόμαστε και σε όσους έπεσαν στην λούμπα να προσπαθούν με τα ίδια τους τα χέρια να βγάλουν τα μάτια τους, εμείς απαντάμε ότι είμαστε ενωμένοι'.
Την αμέριστη συμπαράσταση στο πρόσωπο του Γιώργου Βασιλακόπουλου, αλλά και την εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του προέδρου της ΕΟΚ εξέφρασε ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Θανάσης Γιαννακόπουλος. "Υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των ομάδων της Α1. Ολοι θέλουμε το συμφέρον του μπάσκετ. Το μπάσκετ πρέπει να προχωρήσει και να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Υπήρχαν διαφωνίες, καθώς κάποια πράγματα τα βλέπουμε από διαφορετική οπτική γωνία, αλλά είμαστε ενωμένοι" είπε αρχικά ο κ. Γιαννακόπουλος και συνέχισε: "Η απεργία πρέπει να σταματήσει. Μπορεί ορισμένα αιτήματα των παικτών να είναι δίκαια, όμως, κάποια είναι άδικα. Επιπλέον, δεν γίνεται να τα συζητάμε μια ημέρα πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Μας είπαν ότι το μπάσκετ είναι αυτοί. Το μπασκετ είμαστε εμείς και αυτοί. Δίνουμε του κόσμου τα εκατομμύρια για να τα απολαμβάνουν και τώρα μας πουλάνε μούρη και έχουν εξτρεμιστικές απόψεις. Το λάθος ξεκίνησε από τον τρόπο που χειριζόταν ο ΕΣΑΚΕ τόσα χρόνια το πρωτάθλημα και ο Καρατζάς. Δεν παίρναμε κρατική επιχορήγηση και αρκούμασταν στα τηλεοπτικά. Κάποιοι επενδύουν πολλά και κάποιοι άλλοι φυτοζωούν. Δεν μπορεί το κράτος να δίνει ψίχουλα και να καθορίζει τις διατάξεις. Αφήσαμε την πρωτοβουλία στον κ. Βασιλακόπουλο, που είναι η μάνα του λόχου, ο θεός του μπάσκετ. Πρέπει να δώσει λύση και θα σταθούμε δίπλα του".
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, δήλωσε κατά την έξοδο του από τα γραφεία της ΕΟΚ: "Ήταν καλό και ενωτικό το κλίμα. Ο κ. Βασιλακόπουλος κάλεσε όλους όσους αγαπάμε το μπάσκετ και επενδύουμε σε αυτό. Η απεργία είναι ενάντια στο μπάσκετ και κάνει κακό στους χορηγούς. Η ανακοίνωση που θα εκδοθεί από την ΕΟΚ μας καλύπτει όλους".
Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης, είπε: "Την Παρασκευή είχα πει ότι αυτή την εβδομάδα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική. Αποφασίσαμε να πάμε όλοι μαζί στην Πολιτεία για να μεταφέρουμε τα δίκαια αιτήματα των παικτών, διότι υπάρχουν και άδικα. Οι παίκτες, σε ένδειξη καλής θέλησης, πρέπει να αναστείλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις έως ότου να διαπιστώσουν ότι θα τηρήσουμε όσα είπαμε σήμερα".
Με την ολοκλήρωσης της σύσκεψης, ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ και οι ΚΑΕ της Α1 εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, η οποία αναφέρει:
"Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ομοσπονδίας και στην οποία παραβρέθηκαν οι 13 από τις 14 ΚΑΕ έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων πάνω στις προκλήσεις που δέχεται το άθλημα του μπάσκετ, το οποίο ορισμένοι προσπαθούν να το περιθωριοποιήσουν και που δυστυχώς βρίσκουν ευήκοα ώτα και σε ορισμένους χώρους του αθλήματος. Πάνω από όλα κι όλους είναι το μπάσκετ, το άθλημά μας, που όλοι το υπηρετούμε από διάφορες σκοπιές. Είναι η προστασία και η ενότητα του αθλήματος, που πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Αναδείχτηκε συμφωνία όλων των παρισταμένων να προστατεύσουν το άθλημα, πέραν από τις όποιες αποκλίσεις σε επιμέρους θέματα και γι΄ αυτό ομόφωνα αποφάσισαν τα παρακάτω:
1. Το πρωτάθλημα θα αρχίσει οπωσδήποτε το προσεχές Σάββατο.
2. Καλούν τον ΠΣΑΚ να λύσει άμεσα την απεργία.
3. Να προσέλθει ο ΠΣΑΚ σε έναν ειλικρινή διάλογο με την Πολιτεία, στον οποίο θα έχουν συμπαραστάτες τις ΚΑΕ, την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ, προκειμένου να ρυθμιστούν νομοθετικά, όσα εκ των αιτημάτων τους έχουν γίνει αποδεκτά.
4. Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΟΚ κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τους υπόλοιπους φορείς εξουσιοδοτείται να συντονίσει όλες τις συνεπαγόμενες ενέργειες."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου