LIVE SCORE


powered by Agones.gr (Στοιχημα)

16/10/10

Θανάσης: "Του χρόνου θα παίζουμε αλλού"!

Σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα διεξάγεται η γ.σ. του ΕΣΑΚΕ παρόντων και εκπροσώπων του ΠΣΑΚ. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έστειλε τους παίκτες στο... διάολο και ενημέρωσε πως του χρόνου ο ΠΑΟ θα παίζει σε άλλη λίγκα! Πυρ ομαδόν κατά Λάζου, που απαντά: "Είναι ντροπή να αρχίσει αυτό το πρωτάθλημα".



Από τη γενική συνέλευση απουσιάζουν ο Άρης και ο Πανελλήνιος, τον Παναθηναϊκό εκπροσωπεί ο Θανάσης Γιαννακόπουλος και τον Ολυμπιακό ο γενικός διευθυντής Χρήστος Σταυρόπουλος. Ο ΠΣΑΚ πήγε στα γραφεία της Ερατοσθένους με επικεφαλής τον Λάζαρο Παπαδόπουλο.



Η γενική συνέλευση άρχισε με τον Θανάση Γιαννακόπουλο να εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά των παικτών χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις: «Το μπάσκετ είμαστε εμείς και όχι εσείς. Πρώτοι εμείς θα φύγουμε», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Δεν μπορείτε να εκβιάζετε. Η Πολιτεία δεν μας έχει δώσει ούτε πεντάρα, παρότι πληρώνουμε επί 15 χρόνια. Να πάρει ο διάολος το άθλημα και τους παίκτες! Τα διαλύσατε όλα. Αλλά καλό θα μας κάνετε! Θα γλιτώσουμε τόσα χρήματα. Θα τα κόψουμε και δεν θα δώσουμε λογαριασμό σε κανέναν»!

Κι αφού τα είπε όλα αυτά και... ξεθύμανε, έδωσε και την είδηση: «Του χρόνου ο Παναθηναϊκός δεν θα παίζει εδώ, αλλά σε άλλη λίγκα»! Δεν αποκάλυψε σε ποια, αλλά φρόντισε στη συνέχεια να ζητήσει από τους παίκτες να φανούν πιο διαλλακτικοί: 
"Εμείς φταίμε, γιατί είμαστε μαλθακοί και δεν ζητάμε δυναμικά τίποταΑυτό που κάνετε εσείς θα έπρεπε να το κάνουμε εμείς. Βάλτε νερό στο κρασί σας".
Λάζος: "Ντροπή να αρχίσει αυτό το πρωτάθλημα"
Αλλά και οι άλλες ΚΑΕ δεν πήγαν πίσω. Ο Ηλίας Λιανός ρωτούσε επίμονα να μάθει γιατί αποφασίστηκε τώρα η απεργία, δύο μέρες πριν το τζάμπολ, ενώ ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης κατηγορούσε τον ΠΣΑΚ για ερασιτεχνισμό.
Τι προσπάθησε να απαντήσει ο Λάζαρος Παπαδόπουλος σε όλα αυτά;«Βρισκόμαστε στη θέση αυτών που απολογούνται, ενώ δεν φταίμε εμείς. Όλον αυτό τον καιρό που φωνάζουμε δεν έχει γίνει τίποτα. Αντίθετα βλέπουμε να λαμβάνονται αποφάσεις τις οποίες εμείς μαθαίνουμε μετά. Σύμφωνοι, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι εντάξει, όμως όλες οι υπόλοιπες ομάδες δεν υπάρχουν. Είναι ντροπή να ξεκινήσει αυτό το πρωτάθλημα»!
Ο Λάζος έριξε "πόρτα" στον Οικονομίδη
Ο "διάλογος" διαρκεί αρκετή ώρα με εκατέρωθεν κατηγορίες, καταγγελίες και βαριές κουβέντες. Κάποια στιγμή ο Βασίλης Οικονομίδης προσπάθησε να παίξει το τελευταίο του χαρτί μήπως και εκτονωθεί η κατάσταση. "Θέλετε να πάμε όλοι μαζί στον υπουργό και να διεκδικήσουμε από κοινού την επίλυση των αιτημάτων σας; Θα πρέπει όμως να αναστείλετε την απεργία", είπε απευθυνόμενος στον Παπαδόπουλο.

Όμως η απάντηση του τελευταίου δεν έδινε περιθώρια για αμφισβητήσεις: 
"Αυτή η περίπτωση πήρε μόνο τέσσερις ψήφους στη γενική συνέλευσή μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να αναστείλουμε την απεργία μας".
Παπαδόπουλος: "Συνταγματικό δικαίωμά μας η απεργία"
Μετά και από αυτό ο Ηλίας Λιανός έκρινε πως δεν υπήρχε λόγος να συνεχιστεί η κουβέντα και είπε στον Λάζο πως "η συζήτηση τελειώνει εδώ. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να πούμε". Κι ο Παπαδόπουλος απάντησε: "Λυπάμαι που τελειώνει η συζήτηση με αυτό τον τρόπο". Ενώ κατά την αποχώρηση των εκπροσώπων του ΠΣΑΚ από την αίθουσα ο Βασίλης Οικονομίδης είπε: "Είστε αδιάλλακτοι και δεν μπορούμε να συζητήσουμε".
Λίγο πριν αναχωρήσει η αντιπροσωπεία των παικτών από την Ερατοσθένους, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος παραδέχθηκε μιλώντας στους δημοσιογράφους πως"δυστυχώς φεύγουμε άπραγοι. Ο ΕΣΑΚΕ λέει ότι συμφωνεί σε όλα μαζί μας, αλλά στην ουσία δεν δέχεται κανένα αίτημά μας. Μας απείλησε μάλιστα επειδή κάνουμε απεργία, όμως αυτό είναι συνταγματικό δικαίωμά μας. Δεν συμφωνούμε με τη λειτουργία αυτού του πρωταθλήματος".
Σταυρόπουλος: "Να βρεθεί μία λύση"
Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησε στη συνάντηση ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ, κ. Χρήστος Σταυρόπουλος ο οποίος όπως τόνισε δεν είναι λύση ούτε η απεργία αλλά ούτε κα το λοκ άουτ. 
"Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική επιτέλους για το καλό του αθλήματος. Δεν είναι λύση ούτε η απεργία ούτε το λοκ άουτ. Οι ακραίες ενέργειες δεν οδηγούν πουθενά. Πρέπει να καθίσουμε όλοι μαζί και να βρούμε μία λύση"
, σχολίασε ο κ. Σταυρόπουλος σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα. 

Μετάθεση κατά μία εβδομάδα ή αλλιώς κυρώσεις
Μετά τη συζήτηση με τον ΠΣΑΚ στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ έμειναν οι εκπρόσωποι των ΚΑΕ, που πραγματοποίησαν τη γενική συνέλευσή τους με σκοπό να αποφασίσουν πώς θα αντιδράσουν στην απεργία του ΠΣΑΚ.

Η πρώτη απόφαση που πήραν ήταν να μεταθέσουν την έναρξη του πρωταθλήματος κατά μία εβδομάδα. Οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής, δηλαδή, θα γίνουν το άλλο Σαββατοκύριακο (23-24/10) και το ζητούμενο αυτής της απόφασης είναι διπλό: αφενός να μην ενεργοποιηθεί η απεργία των παικτών τούτο το διήμερο (αν δεν γίνουν αγώνες, πώς θα απεργήσουν οι παίκτες;) και αφετέρου να δουν οι ΚΑΕ τι θα τους πει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τη Δευτέρα και αν υπάρχει κάποιο περιθώριο να εκτονωθεί η κρίση την επόμενη εβδομάδα. Αν, όμως, δεν εκτονωθεί, τότε οι ιδιοκτήτες των ΚΑΕ αφήνουν σαφώς να εννοηθεί πως θα προχωρήσουν μέχρι και σε διακοπές των συμβολαίων των παικτών που απεργούν.

Όπως άλλωστε είπε και ο Βασίλης Οικονομίδης βγαίνοντας από την αίθουσα μετά το τέλος της συνεδρίασης της γ.σ. 
"με το να μεταθέσουμε την αγωνιστική κατά μία εβδομάδα, δίνουμε το χρόνο στους αθλητές να σκεφτούν και να διαπραγματευτούν με τις αρμόδιες αρχές, διότι ο ΕΣΑΚΕ δεν φταίει σε τίποτα. Αν όμως συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και μετά την ερχόμενη εβδομάδα, τότε θα αντιμετωπίσουν οικονομικές κυρώσεις, ενώ θα υπάρξει και δυνατότητα ακόμα και για διακοπή συμβολαίου".
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ: 


"Μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ, διαπιστώσαμε ότι τα αιτήματα τα οποία διατύπωσαν προφορικά τα μέλη της, διαφέρουν τελείως από εκείνα που περιλαμβάνονται στην επιστολή που μας εστάλη χθες και με την οποία ανακοίνωσαν την απόφασή τους για απεργία.
Κατόπιν τούτου, αποφασίστηκε ομόφωνα:
Α. Η αναστολή της 1 αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ ΟΠΑΠ και η μετάθεσή της για το επόμενο Σαββατοκύριακο, 23-24 Οκτωβρίου.
Β. Η επιβολή οικονομικών και άλλων κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένης και διακοπής συμβολαίων των παικτών που δεν θα συμμετάσχουν κανονικά στις υποχρεώσεις των ομάδων τους.
Στόχος μας είναι να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου να αναθεωρήσουν οι παίκτες την απόφασή τους και να επαναπροσδιορίσουν την στάση τους, προς όφελος του ελληνικού μπάσκετ.
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο φίλαθλο κοινό, ας ελπίσουμε πως έστω και τούτη την ώρα θα πρυτανεύσει η λογική".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου