LIVE SCORE


powered by Agones.gr (Στοιχημα)

22/10/10

Ο ΠΣΑΚ αποφασίζει

Η συνάντηση των αντιπροσωπειών του ΠΣΑΚ και της ΕΟΚ με τον Γιώργο Νικητιάδη ήταν μαραθώνια και ολοκληρώθηκε χωρίς να βγάλει είδηση. Ο υφυπουργός ενημέρωσε πως θα γίνει νέα συνάντηση την Τρίτη και αναμένεται πλέον η απόφαση του ΠΣΑΚ επί της απεργίας.



Οι Λάζαρος Παπαδόπουλος, Γιάννης Μπουρούσης, Δήμος Ντικούδης και Κώστας Αλεξανδρίδης μαζί με τους δικηγόρους τους ήταν παρόντες εκ μέρους του ΠΣΑΚ. Ο Τάκης Τσαγκρώνης με τον Λεωνίδα Γολέμη εκπροσώπησαν την ΕΟΚ.


Η συνάντηση διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες και καθώς φαίνεται η διαπραγμάτευση ήταν σκληρή. Μετά το τέλος της ο υφυπουργός Αθλητισμού ενημέρωσε πως θα γίνει νέα συνάντηση με τους παίκτες την Τρίτη. "Θα προσπαθήσω να την κάνω παρουσία και προέδρων ομάδων. Χρειάζεται καλή θέληση απ' όλους για να προχωρήσουμε", ήταν το σχόλιο του κ. Νικητιάδη.

Αμέσως μετά την μίνι-σύσκεψη ο ΠΣΑΚ ανακοίνωσε τα εξής:

"
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση και διάλογος μεταξύ του υφυπουργού κ. Νικητιάδη, αντιπροσωπείας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και αντιπροσωπείας του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών.  Στη συνάντηση αυτή ενημερωθήκαμε από τον υφυπουργό και την Ομοσπονδία ότι υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις σχετικά με τις προ δεκάμηνου δεσμεύσεις τους και θα πρέπει να ξεκινήσει νέος διάλογος. Το ραντεβού μας ανανεώθηκε για την επόμενη εβδομάδα οπότε και θα υπάρχει περαιτέρω συζήτηση καθώς και σύγκλιση της εκτελεστικής επιτροπής του ΠΣΑΚ. 

Ο ΠΣΑΚ ενημερώνει τα μέλη του και την κοινή γνώμη ότι η απεργία συνεχίζεται κανονικά βάσει της απόφασης που είχε παρθεί στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας στις 14/10/2010"
Οι δηλώσεις Νικητιάδη

"Είχαμε ένα εξαντλητικό, εποικοδομητικό και σε βάθος διάλογο με τους εκπροσώπους των καλαθοσφαιριστών και την ομοσπονδία. Ετέθησαν το σύνολο των ζητημάτων που σχετίζονται με τον χώρο. Τα ζητήματα είναι σημαντικά. Η πλευρά των καλαθοσφαιριστών έθεσε κυρίως τα θέματα που σχετίζονται με την συνταξιοδότηση, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Παράλληλα συζητήθηκαν και θέματα που έχουν να κάνουν με τη βία και την καταπολέμηση της. Γενικώς η συζήτηση ήταν προς τη πλευρά της εξυγίανσης του  αθλήματος" 
είπε ο υφυπουργός αθλητισμού για να προσθέσει:

"
Η πολιτεία ανέλαβε την ευθύνη να εξετάσει ένα προς ένα τα θέματα και να έρθει με απαντήσεις. Ήδη υπάρχει μία σημαντική κοινή βάση πάνω στην οποία μπορούμε να συζητήσουμε. Το κυριότερο βέβαια είναι ότι υπάρχει καλή θέληση από όλες τις πλευρές ώστε να βρεθούν συγκεκριμένες λύσεις. Σε αυτή τη συνάντηση δεν ελήφθησαν αποφάσεις η μόνη σημαντική απόφαση που ελήφθη είναι ότι θα πρέπει να εξετάσουμε εξαντλητικά για να βρεθούν οριστικές λύσεις για να μην ερχόμαστε και ξαναρχόμαστε"

-
Υπάρχει κάποιο αίτημα των παικτών που ικανοποιήθηκε;

"
Νομίζω ότι μία σειρά από τα αιτήματα μπορεί εύκολα να προχωρήσει. Σε κάποια άλλα ζητήματα πρέπει να αναζητήσουμε τεχνικές φόρμουλες προκειμένου να ικανοποιηθούν, ωστόσο επαναλαμβάνω ότι το ζητούμενο ήταν να υπάρχει μία κοινή βάση για να προχωρήσουμε. Να ξέρετε ότι η τωρινή κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να κωλυσιεργεί και να πηγαίνει το ζήτημα από τη μία μέρα στην άλλη. Ηδη κανονίσαμε ότι την ερχόμενη Τρίτη στις 5.30 να έχουμε μία νεότερη συνάντηση όπου θα έχουν διερευνηθεί τα πρακτικά και τα τεχνικά ζητήματα που μας απασχολούν. Στη συνάντηση θα κληθούν τα σωματεία αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό κι άλλοι αρμόδιοι φορείς που θα μπορούν να συνδράμουν. Κι εγώ μέσα σε αυτό το διάστημα θα έχω ένα κύκλο επαφών με τους εκπροσώπους των σωματείων και με τους φορείς που μπορούν να είναι αρωγοί στην προσπάθεια μας". 

-
Ποια είναι αυτή η σειρά αιτημάτων που είναι πιο εύκολο να ικανοποιηθούν;

"
Το θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι ένα από αυτά. Από τη στιγμή που στην Α1 υπάρχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στην Α2 η ομοσπονδία ήταν αυτή που διαρκώς μεριμνούσε για αυτή νομίζω ότι σαν αίτημα μπορεί πλέον να μας απασχολήσει μόνο στο πως θα βρούμε μία φόρμουλα που θα έχει έναν άλλο χαρακτήρα. Αυτό λοιπόν σαν αίτημα μπορεί να ξεπεραστεί. Παρόλαυτα θεωρώ σκόπιμο να μην προκαταβάλω καμία απόφαση, καθώς προέχει η συζήτηση με τα σωματεία, την ομοσπονδία και τους καλαθοσφαιριστές. Δεν θέλω να αναλάβουμε ούτε δεσμεύσεις, ούτε να προκαθορίσουμε εμείς ποιες θα είναι οι οριστικές αποφάσεις που θα λάβουν οι καλαθοσφαιριστές. Δώστε μας ένα χρονικό περιθώριο. Εκείνο που υπάρχει είναι ένα πολύ καλό πνεύμα. Χάρηκα πάρα πολύ για τον τρόπο που τέθηκαν τα ζητήματα και πιστεύω ότι όλοι θέλουμε να σταματήσουμε τα προβλήματα"

-
Μέχρι την Τρίτη τι γίνεται όμως;
Μέχρι τότε εγώ θα έρθω σε επαφή με τα σωματεία. Οσον αφορά την απεργία αυτό είναι ζήτημα των καλαθοσφαιριστών τι θα κάνουν σε σχέση με την απεργία τους. Εγώ θεωρώ σκόπιμο να λάβουν αποφάσεις με καθαρό μυαλό. Η πολιτεία είναι εδώ και δεν πρόκειται να τους αφήσει. Είναι δικαίωμα τους, όμως να αποφασίσουν με ποιον τρόπο θα διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. 

-
Εσείς τους ζητήσατε ως ένδειξη καλής θελήσεως να την αναστείλουν;
Όχι νομίζω ότι έχουν καλή θέληση ούτως ή άλλως και δεν νομίζω ότι αυτή η θέληση θα φανεί από την λήξη ή όχι της απεργίας. Θεωρώ ότι η προσωρινή παύση της απεργίας θα ήταν ένα θετικό βήμα προς όλες τις κατευθύνσεις.



www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου