LIVE SCORE


powered by Agones.gr (Στοιχημα)

20/10/10

Χιμένεθ: "Ταπεινότητα και σκληρή δουλειά"

Ο Μανόλο Χιμένεθ κατέστησε σαφές ότι μοναδικός στόχος της ΑΕΚ κόντρα στην Άντερλεχτ είνα η νίκη, για να προχωρήσει στο θεσμό του Europa League. Επανέλαβε δε, ότι δεν διαθέτει μαγικό ραβδί αλλά και ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές του.



Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Ισπανού τεχνικού της Ένωσης:


Εχετε να διαχειριστείτε τρία ματς σε μία εβδομάδα. Σκέφτεστε να κάνετε πολλές αλλαγές;

"Είναι γεγονός ότι είναι δύσκολο το πρόγραμμα. Είναι βαρύ να παίζεις τρία απαιτητικά ματς σε μια εβδομάδα αλλά οφείλουμε να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας μετά από κάθε ματς, να προετοιμαστούμε για το επόμενο. Μακάρι να γίνεται αυτό μέχρι τον Μάιο, διότι θα σημαίνει ότι θα είμαστε μέσα στους στόχους μας.

Κι αν γίνει αυτό, θα ξεχάσουμε την κούραση. Βεβαίως είναι παιχνίδια δύσκολα γιατί και οι διοργανώσεις είναι δύσκολες. Ακόμη και για το Κύπελλο πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ σύντομα.

Πρέπει με ταπεινότητα και σκληρή δουλειά να πετύχουμε τους στόχους μας. Τώρα, ο στόχος μας είναι ένας και μοναδικός: να κερδίσουμε και να προχωρήσουμε στην Ευρώπη".


Δείχνετε τη διάθεση να προσγειώνετε τους παίκτες σας. Εχετε δει κάτι που να σας και ανησυχεί; 


"
Οχι, δεν ανησυχώ. Αν τα πράγματα δεν πάνε σωστά, δεν αφήνω τίποτα στην τύχη. Γνωρίζουμε όμως πάρα πολύ καλά ότι στον αθλητισμό υπάρχει και ο παράγοντας τύχη.

Οταν άρχισα τις διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ, η ομάδα δεν βρισκόταν σε πάρα πολύ κατάσταση. Ηταν όμως λίγες οι αγωνιστικές που προηγήθηκαν και εμείς απλώς κερδίσαμε μόλις ένα παιχνίδι.

Εχουμε πάρα πολύ δουλειά να κάνουμε. Εχω ξαναπεί ότι χρειαζόμαστε τον απαραίτητο χρόνο για να δούμε τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς. Η νίκη που πετύχαμε μας έδωσε μια ώθηση να δουλέψουμε με καλύτερο ρυθμό, αλλά δεν έχω μαγικό ραβδί.

Ό,τι πέτυχαν την Κυριακή οι  παίκτες το πέτυχαν με την προσπάθειά τους και τον τρόπο που έπαιξαν. Οποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, θέλω να περάσω μια συγκεκριμένη φιλοσοφία".

Πως αντιμετωπίζετε τα προβλήματα της Αντερλεχτ; 
"Από μικρό παιδί θυμάμαι την Αντερλεχτ ως μια μεγάλη ομάδα, μεγάλο σύλλογο. Είναι η ομάδα μιας πολύ σημαντικής πόλης στην Ευρώπη και δεν πρόκειται να μπω στα χωράφια άλλων.

Σέβομαι την ιστορία της. Δεν είναι στόχος και σκοπός μου να κρίνω και να έχω άποψη για την Αντερλεχτ. Θα παίξουμε δίνοντας τον απαραίτητο σεβασμό στον αντίπαλο".

Τι σας προβληματίζει  περισσότερο; Η φυσική κατάσταση  της ομάδας που παραλάβατε ή η τακτική της;
"Οπως ξέρετε, μόλις έφτασα στην ομάδα, αλλά έχω πίστη στη δουλειά που έκαναν οι προηγούμενοι συνάδελφοί μου. Ανεξαρτήτως του αν πράγματα στο ποδόσφαιρο πάνε καλά κι αυτό συμβαίνει αν η μπάλα πάει στα δίχτυα.

Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες και στη δουλειά που θα κάνουμε για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε, περνώντας μια νέα φιλοσοφία.

Είναι η στιγμή να προσαρμοστούμε εμείς στην ομάδα, δεν έχουμε κάνει την προετοιμασία, ούτε τις επιλογές στο ρόστερ, αλλά οφείλουμε να προσαρμοστούμε.

Σιγά σιγά, θα κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές για να μπορούμε να δουλέψουμε όπως θέλουμε. Αυτό όμως δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη".


Θα χρησιμοποιήσετε τον Αργυρίου ή κάποιον άλλον παίκτη που δεν είναι δεξιός μπακ;
"Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο χρειαζόμαστε παίκτες που θα μπορούν να παίζουν σε διάφορες θέσεις. Δεν πιστεύω στους ποδοσφαιριστές που παίζουν σε μία θέση μόνο κι όταν υπάρχει ανάγκη να παίξει αλλού, αρνείται ή δεν το κάνει.

Θα προσπαθώ να κάνω την καλύτερη επιλογή για να πετύχουμε σαν ΑΕΚ, ακόμα και όταν λείπουν οι απαραίτητοι ποδοσφαιριστές σε μια θέση. Ο Αργυρίου είναι μια πιθανότητα, αλλά έχουμε κι άλλες. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, είμαστε επαγγελματίες και στο γήπεδο θα βγουν να παίξουν 11 ποδοσφαιριστές".


Πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε τον Λουκάκου που έχει χαρακτηριστεί ως φαινόμενο;
"Οι καλοί επιθετικοί αντιμετωπίζονται από καλούς αμυντικούς. Και βεβαίως οι καλοί επιθετικοί είναι αυτοί που μπορούν να εκθέτουν αμυντικούς και άμυνες. Η δουλειά όμως είναι συλλογική και πρέπει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά όλη την αντίπαλη ομάδα".
Ντιόπ: "Δεν ήρθαμε για διακοπές"
Τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Πάπα Μπούπα Ντιόπ, ο οποίος στάθηκε στον αέρα αλλαγής που έχει φέρει στην Ένωση ο νέος προπονητής, ενώ ξεκαθάρισε ότι είναι απόλυτα έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πάπα Μπούπα Ντιόπ:
Για το τί έχει αλλάξει με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο:
"Σίγουρα έχουν αλλάξει πράγματα με τον νέο προπονητή. Και κυρίως, μας έχει δώσει εμπιστοσύνη στην ομάδα, πίστη στους παίκτες που έχουμε και μια απελευθέρωση για να παίξουμε ποδόσφαιρο. Είναι σημαντικό σε μια ομάδα να αισθανόμαστε σίγουροι, άνετοι, να έχουμε καλύτερη σχέση κι αυτό να φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Οσο για το ματς, έχουμε έρθει καθαρά για τη νίκη, όχι για διακοπές".
Για τον βαθμό ετοιμότητάς του:
"Βεβαίως και είμαι στο 100%, είμαι έτοιμος ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Δεν είμαι ποδοσφαιριστής τα 2-3 τελευταία χρόνια και έχω παίξει σε υψηλό επίπεδο. Ό,τι έγινε με τον Αρη, οφείλεται στη συνολική δουλειά, ως ομάδα το πετύχαμε και όχι μόνος μου. Στόχος μας είναι να δώσουμε συνέχεια στην καλή εμφάνιση. Θέλουμε να κάνουμε μια πολύ καλή εμφάνιση και γι αυτό ήρθαμε εδώ".

Για το αν η ισοπαλία είναι καλό αποτέλεσμα για την ΑΕΚ;

"Οποιο θετικό αποτέλεσμα κι αν πάρουμε, θα είναι καλό, αλλά ερχόμαστε για τη νίκη και στόχος μας είναι οι τρεις βαθμοί".

Για το αν κουράζει μία ομάδα το να δίνει τρία παιχνίδια μέσα σε μία εβδομάδα:


"Δεν είναι μόνο αυτά τα τρία  ματς δύσκολα. Και τα προηγούμενα ήταν. Δεν ξεκίνησαν τα δύσκολα με τον Αρη. Εμείς οφείλουμε να μη το δούμε σαν γενικό πλαίσιο, αλλά βήμα βήμα. Να δούμε ποιο είναι το επόμενο ματς και να αφοσιωθούμε σ’ αυτό. Κοιτάμε μόνο την Αντερλεχτ και δεν σκεφτόμαστε το επόμενο ματς".



www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου