LIVE SCORE


powered by Agones.gr (Στοιχημα)

30/10/10

DJIBRIL ΕΣΥ ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ

Ντέρμπι με τα όλα του. Κόκκινες κάρτες , σκληρά μαρκαρίσματα , ανατροπές , αλλαγή συναισθημάτων , τα πάντα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πολύ δυνατά ξεκίνησαν οι ερυθρόλευκοι το ντέρμπι με πολύ καλές συνεργασίες και απειλητικές ενέργειες που προκάλεσαν πανικό στο ασταθές κεντρικό αμυντικό δίδυμο του τριφυλλιού. Από την άλλη μεριά πολύ νωθρός παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός που στηριζόταν στο ασταμάτητο τρέξιμο του Σισσέ ο οποίος ήταν συγκινητικός από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν βλέποντας την ομάδα του Νιόπλια να μην μπορεί να απειλήσει άρχισε να βγάζει μερικές καλές συνεργασίες με αποκορύφωση τη φάση του γκολ. Ο Μιραλλάς βάζει ένα γκολ που πολύ λίγες φορές έχουμε δει ειδικά σ ένα τέτοιο ντέρμπι. Αδειάζει με δυο κινήσεις τέσσερις παίκτες και τελειώνει ιδανικά τη φάση (για μένα φταίει και ο Τζόρβας ). Και κάπου εκεί ο ολυμπιακός παίρνει το πάνω χέρι στον αγώνα  και φαίνεται ότι δεν μπορεί να τον χάσει αφού ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να περάσει το κέντρο μέχρι το 45.

Και περνάμε στο δεύτερο ημίχρονο. Σαν να άλλαξαν οι ψυχολογίες στα αποδυτήρια και βλέπουμε ένα εντελώς διαφορετικό ματς. Με δύο πολύ σωστές αλλαγές ο Νιοπλιας αφού Κατσουράνης και Γκοβού δεν υπάρχουν μέσα στο γήπεδο φέρνει τα πάνω κάτω στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός κλείνεται πίσω και δεν μπορεί να κρατήσει τη μπάλα ούτε πέντε δευτερόλεπτα. Η ομάδα φωνάζει ότι πρέπει κάποιος να μπει να βοηθήσει τον κουρασμένο Ντουντού αλλά η αλλαγή δεν γίνεται και κάπου εκεί αναλαμβάνει δράση ο Σισσέ. Αφού κινείται εκπληκτικά για να βοηθήσει το Χριστοδουλόπουλο να του κάνει τη σέντρα τελειώνει τη φάση με τρόπο που μας έχει συνηθίσει. Πριν καλά καλά συνέλθουν Βαλβέρδε και Ολυμπιακός ο Γάλλος ξαναχτυπά. Άλλη μία εξαιρετική κίνηση πέναλτι και κόκκινη στον Παπαδόπουλο. 2-1 ο Παναθηναϊκός μπροστά και κάπου εκεί το παιχνίδι τελειώνει.

Η κόκκινη χάλασε εντελώς όποιο σχέδιο είχε ο βάσκος τεχνικός για τη συνέχεια. Χάλασε την αλλαγή του Φετφατζίδη , ο οποίος φάνηκε ανέτοιμος για ένα τέτοιο ματς , για να βάλει το Μοντεστό και αναγκάστηκε να κρατήσει μέσα τον πολύ κακό Φουστέρ περιμένοντας να δημιουργηθεί κάποια φάση. Επιπλέον θα μπορούσε να βάλει το Ρόμενταλ στο παιχνίδι και όχι το Ζαιρί που είχε να παίξει από τον Αύγουστο. Ακόμη θα μπορούσε να αλλάξει το Φουστέρ με το Μήτρογλου και να δοκιμάσει δίδυμο με Μιραλλάς.

Από την άλλη μεριά ο Νιόπλιας έκανε αλλαγές που βοηθήσαν πάρα πολύ να αλλάξει τις ισορροπίες αλλά αν δεν ήταν η κλάση του Σισσέ το αποτέλεσμα δεν θα άλλαζε. Ο Σισσέ είναι το 70 % του φετινού Παναθηναϊκού. Αν κάτι πρέπει να προβληματίσει τον Νιόπλια είναι η εικόνα του πρώτου μέρους και το ότι αν ο Σισσέ δεν τροφοδοτηθεί ο Παναθηναϊκός δεν σκοράρει. Ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αν και ο Ολυμπιακός παίζει με δέκα για περίπου μισή ώρα ο Παναθηναϊκός μετά το 2-1 δεν κάνει άλλη κλασική ευκαιρία για γκολ παρόλο που βρήκε τους χώρους. Σημασία όμως έχει η νίκη που έρχεται και με ανατροπή και δίνει στους πράσινους ένα τεράστιο ψυχολογικό πλεονέκτημα εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Για τον Ολυμπιακό η συνέχεια είναι δύσκολη αλλά βρίσκεται ακόμη στην κορυφή. Αν διαχειριστεί καλά αυτήν την κατάσταση και δεν χαλάσει η εικόνα της ομάδας τότε μπορεί να συνεχίσει όπως πριν. Αυτό είναι θέμα Βαλβέρδε αλλά και κόσμου που πρέπει να συνεχίσει τη δυναμική του παρουσία στο Καραϊσκάκη.

Το πρωτάθλημα γίνεται και πάλι καυτό και αναμένεται συγκλονιστική συνέχεια. Όρεξη να έχουμε να βλέπουμε.



Γράφει ο ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ (ΒΑΤΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

4 σχόλια:

  1. exeis apolito dikio file...o cisse itan ola ta lefta...an dn itan aytos dn tha xanotan to paixnidi..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kai i kokkini epaixe simantiko rolo.allios mporei kai na girize to mats.gkolara o mirallas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. re paidia pote kanete ekpompes....?oraio arthro..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. file efxaristo gia to arthro...ekpobes kaname perisi...tora kanoume opote pame kefalonia giati spoudazoume....

    ΑπάντησηΔιαγραφή