LIVE SCORE


powered by Agones.gr (Στοιχημα)

28/9/10

Η επιστροφή ενός… ξεγραμμένου (video)

Πολλές ήταν οι αλλαγές που είχε θεσπίσει η FIA πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ωστόσο λίγοι περίμεναν ότι ο αντίκτυπος στο πρωτάθλημα θα ήταν τόσο μεγάλος. Ο Φερνάντο Αλόνσο βρέθηκε μέχρι και 47 βαθμούς μακριά από την κορυφή, όμως επέστρεψε στη διεκδίκηση αυτού με τον καλύτερο τρόπο.






Το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει την πορεία του Ισπανού πιλότου της σκουντερία στο φετινό άκρως ανατρεπτικό πρωτάθλημα. 


Έχοντας στο βιογραφικό του δύο διαδοχικούς Παγκόσμιους τίτλους (2005, 2006) και σπάζοντας πρώτος το ρεκόρ του Έμερσον Φιτιπάλντι, παίρνοντας τον πρώτο του τίτλο σε ηλικία 24 ετών (ρεκόρ που τώρα έχει ο Λιουίς Χάμιλτον), ο Φερνάντο Αλόνσο ξέρει πώς να ανατρέψει την κατάσταση και από αουτσάιντερ να γίνει το απόλυτο φαβορί!

Ο Ισπανός ξεκίνησε τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου στον εναρκτήριο αγώνα στην πίστα του Μπαχρέιν. Ωστόσο, τα καλά αποτελέσματα δεν διατηρήθηκαν για τον πιλότο της σκουντερία που είδε τον εαυτό του στον ένατο αγώνα να βρίσκεται στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος απέχοντας 47 βαθμούς από την κορυφή.

Η… παρακμή του Αλόνσο κράτησε πέντε αγώνες, έχοντας τη θέση του τελευταίου πιλότου που θα μπορούσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αφού μπροστά του υπήρχαν οι Γουέμπερ, Φέτελ, Χάμιλτον και Μπάτον.

Ωστόσο, τα καλά αποτελέσματα επέστρεψαν για τη σκουντερία και για τον Αλόνσο, αποτελέσματα όμως που η ιταλική ομάδα πλήρωσε… ακριβά, περίπου 80.000 ευρώ! Η αντεπίθεση του Αλόνσο ξεκίνησε στο γερμανικό γκραν πρι, εκεί που η Ferrari εμμέσως πλην σαφώς του χάρισε την πρώτη θέση, στερώντας την από τον Φελίπε Μάσα, ο οποίος δεν είχε τύχη στη μάχη του πρωταθλήματος.

Στη Σιγκαπούρη ο Ισπανός εκκίνησε από την πολ ποζίσιον και γεύτηκε τη σαμπάνια του πρώτου για τέταρτη φορά, δεύτερη συνεχόμενη. Η εν λόγω νίκη του ανέβασε στη δεύτερη θέση της κατάταξης και τον έφερε πολύ κοντά στον τρίτο του τίτλο.

Ωστόσο, ο ίδιος τονίζει πως ακόμη δεν θα πρέπει να στοιχηματίσουν σε αυτόν για την κατάκτηση του Παγκόσμιου τίτλου, ενώ προσθέτει πως :

«
Μπορεί να μην είμαι από τους πιο γρήγορους, αλλά είμαι συνεπής»

Τέσσερα γκραν πρι απομένουν για να πέσουν οι τίτλοι του τέλους στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, το οποίο αναμένεται εντυπωσιακό με έντονες μάχες ανάμεσα στους πρώτους πιλότους. 







www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου