LIVE SCORE


powered by Agones.gr (Στοιχημα)

5/9/10

Πρόταση Μάντσεστερ για Νίνη!

Σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό για την απόκτηση του Σώτηρη Νίνη βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, τα οποία κάνουν λόγο για πρόταση 10 εκατομμυρίων ευρώ προς το «τριφύλλι»!






Πολύ κοντά στη μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται ο Σωτήρης Νίνης σύμφωνα με βρετανική ιστοσελίδα, η οποία θεωρεί δεδομένες τις συζητήσεις των «Κόκκινων Διαβόλων» με τον Παναθηναϊκό! H ρήτρα του διεθνή άσου είναι 10 εκατομμύρια ευρώ και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στη Μεγάλη Βρετανία και αναφέρουν πως η αγγλική ομάδα θα τα δώσει για να τον πάρει στο «Ολντ Τράφορντ».


Ο Νίνης θεωρείται από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ιδανικός για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στη μεσαία γραμμή της ομάδας του τονίζεται πως πρόλαβε Μίλαν και Ρεάλ Μαδρίτης που βολιδοσκοπούσαν τον νεαρό άσο.


Το δημοσίευμα του mirrorfootball.co.uk αναφέρει πως η Γιουνάιτεντ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη διοίκηση του «τριφυλλιού» και, έχοντας καταλάβει ότι οι «πράσινοι» δεν πρόκειται να παραχωρήσουν εύκολα τον πιο ταλαντούχο ποδοσφαιριστή τους, θα καταβάλουν δέκα εκατομμύρια, όσο δηλαδή είναι και η ρήτρα του.


Η αγγλική ομάδα ξόδεψε φέτος περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ για νεαρούς παίκτες όπως ο Τσικαρίτο και ο Μπεμπέ. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμα πως ο Νίνης μπορεί να εξελιχθεί σε σταρ επιπέδου Κριστιάνο Ρονάλντο.






H Mirror αναφέρει και 10 πράγματα που πρέπει να ξέρει κάποιος για τον Σωτήρη Νίνη




1. Ο Σωτήρης Νίνης γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 1990 στη Χιμάρα της Αλβανίας, αλλά έχει ελληνικές ρίζες και παίζει για την Εθνική Ελλάδας.


2. Είναι επιθετικός μέσος, που μπορεί να καλύψει ωστόσο και τη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής. Ο Νίνης ωρίμασε μέσα στις ακαδημίες του Απόλλωνα Σμύρνης, από τον οποίο μεταπήδησε στον Παναθηναϊκό σε ηλικία 14 ετών.


3. Ένα υποσχόμενο ταλέντο, του προσφέρθηκε πενταετές συμβόλαιο το Δεκέμβριο του 2006 και έκανε το ντεμπούτο του απέναντι στο Αιγάλεω τον επόμενο μήνα, όταν ήταν μόλις 16 ετών. Σε εκείνο το ματς ο Νίνης πήρε και τον τίτλο του MVP. Έγινε σύντομα αγαπημένος των οπαδών μετά το γκολ του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ που έληξε 4-1 υπέρ της ομάδας του.


4. Στις 15 Φεβρουαρίου 2007 έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού που αγωνίστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο ματς κόντρα στη Λανς. Η εκπληκτική πρώτη του σεζόν είχε ως αποτέλεσμα το Δεκέμβριο του 2007 να πάρει το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη της Σούπερ Λίγκας, ο νεαρότερος παίκτης που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο.


5. Ο πιθανός νέος συμπαίκτης του, Μάικλ Όουεν, θα τον συμπονέσει σίγουρα με αυτό που ακολούθησε μετά: ο Νίνης έμεινε τρεις μήνες εκτός γηπέδων στο ξεκίνημα της σεζόν 2007-08 λόγω διαδοχικών τραυματισμών, που ήταν αποτέλεσμα των πολλών αγώνων που είχε δώσει σε τόσο νεαρή ηλικία. Έμεινε ουσιαστικά εκτός δράσης μέχρι το τέλος της σεζόν.


6. Η έλευση του πρώην βοηθού στην Τσέλσι, Χενκ Τεν Κάτε, για τη σεζόν 2008-09, είδε τον Νίνη να ξαναβρίσκει τη θέση του στην πρώτη ομάδα ενώ έγινε ένας από τους τρεις αρχηγούς του συλλόγου (μαζί με τον Σαλπιγγίδη και τον πρώην σταρ της Άρσεναλ Ζιλμπέρτο Σίλβα), ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Από τότε έχει αγωνιστεί σε 60 ματς πρωταθλήματος πετυχαίνοντας 6 γκολ, ενώ βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει το νταμπλ τη σεζόν 2009-10.


7. Αφού απέρριψε την κλήση από την Εθνική Αλβανίας U-21s, ο Νίνης οδήγησε την Ελλάδα στην δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Under-19 που διεξήχθη το 2007, ενώ αναδείχτηκε ο καλύτερος παίκτης του τουρνουά.


8. Κουβάλησε αυτή την εντυπωσιακή φόρμα και στην Εθνική ανδρών. Ο Νίνης έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδας, όταν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο ντεμπούτο του κόντρα στην Κύπρο το Μάη του 2008.


9. Ο Ότο Ρεχάγκελ πήρε τον Νίνη στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής αλλά δεν πήρε πολλές ευκαιρίες. Μπήκε αλλαγή στα ματς κόντρα σε Νιγηρία και Αργεντινή, φτάνοντας πάντως τις επτά εμφανίσεις με την Εθνική Ελλάδας.


10. Το όνομά του έχει συνδεθεί με πολλές τοπ ευρωπαϊκές ομάδες τα δύο τελευταία χρόνια -συμπεριλαμβανομένης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτό το καλοκαίρι-, τώρα όμως φαίνεται πως ο Φέργκι εντείνει το ενδιαφέρον του.




www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου