LIVE SCORE


powered by Agones.gr (Στοιχημα)

3/9/10

«Θα είμαστε στο Euro»


Την πεποίθηση ότι η Εθνική μας θα βρίσκεται στο Euro του 2012 εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, ο οποίος τόνισε πως, αν η Ελλάδα είναι πειθαρχημένη και σοβαρή στα προκριματικά, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να προκριθεί σε μία ακόμα σημαντική διοργάνωση.

Συνέντευξη στην εφημερίδα «SportDay» παραχώρησε ο άσος του Παναθηναϊκού και της εθνικής Ελλάδας, Γιούρκας Σεϊταρίδης, ο οποίος μίλησε για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το πρόσφατο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, τη νέα «εποχή» που ξεκινάει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με τον Φερνάντο Σάντος αλλά και την... «τρέλα» του με τα αυτοκίνητα.

Αποσπάσματα των δηλώσεων του Σεϊταρίδη στη «SportDay»:

Τι σου άρεσε και τι όχι από την Εθνική στο Μουντιάλ;

«Μου άρεσε το γεγονός ότι πήγαμε στο Μουντιάλ. Είναι μια εμπειρία την οποία προσδοκά να ζήσει κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Και πιστεύω ότι όλοι όσοι μετείχαμε σε αυτή την αποστολή ήμασταν πολύ τυχεροί που βρεθήκαμε εκεί. Από κει και πέρα, δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε το συγκεκριμένο Μουντιάλ ως διοργάνωση».

Μπορείς να το εξηγήσεις;

«Εννοώ ό,τι έχει να κάνει με το μέρος στο οποίο φιλοξενήθηκε. Εγινε στην Αφρική, σ' ένα μέρος που δεν καταλάβαινες όλη αυτή τη γιορτή που υπάρχει συνήθως σε τέτοιες διοργανώσεις. Δεν έβλεπες κόσμο να τραγουδάει στους δρόμους. Ηταν πολύ απομακρυσμένα τα γήπεδα, νιώθαμε κάπως αποξενωμένοι. Ακόμα και στα παιχνίδια υπήρχε αυτό το εκνευριστικό πράγμα με τις βουβουζέλες. Τα ματς έχαναν τη μαγεία τους. Δεν άκουγες ιαχές στα γκολ, δεν άκουγες ούτε τους συμπαίκτες σου στον αγωνιστικό χώρο. Ηταν ένα μονότονο βουητό. Τα δύο Euro που έζησα ήταν ωραιότερες εμπειρίες».

Ο Σάντος σε δηλώσεις του εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Εθνική θα προκριθεί στα τελικά του Euro 2012. Συμφωνείς με αυτή την άποψη;

«Ναι, συμφωνώ. Εχουμε μια αρκετά καλή ομάδα και έναν προπονητή που έχει αυτοπεποίθηση και μπορεί να το περάσει αυτό στην ομάδα. Πιστεύω, λοιπόν, ότι θα είμαστε κι εμείς στα τελικά του Euro 2012. Αρκεί να παρουσιαστούμε σοβαροί και πειθαρχημένοι. Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα, αν είμαστε αυτοί που πρέπει».

Για τον Σάντος ποια είναι η γνώμη σου;

«Πιστεύω ότι είναι ιδανική περίπτωση ο Σάντος, γιατί είναι χρόνια στην Ελλάδα, έχει δουλέψει σε πολλές ελληνικές ομάδες και ξέρει τα δεδομένα. Δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Εχει συνεργαστεί με τους περισσότερους παίκτες. Είναι καλός προπονητής. Τον είχα προπονητή στον ΠΑΟ, αλλά δυστυχώς δεν κράτησε πολύ η συνεργασία μας. Πρόλαβα, όμως, να καταλάβω ότι είναι ένας προπονητής που δουλεύει πολύ και κάνει καλές προπονήσεις. Πιστεύω ότι θα πάει καλά. Πρέπει να του δώσουμε μόνο λίγο χρόνο για να περάσει αυτά που θέλει στην ομάδα, όπως π.χ. το νέο σύστημα».

Ο Ρεχάγκελ αποχώρησε. Επειτα από εννέα χρόνια τέτοιας προσφοράς, ποιος πιστεύεις ότι θα ήταν ο ιδανικός τρόπος για να τιμηθεί;

«Δύσκολη ερώτηση. Θέλει σκέψη. Το σίγουρο είναι ότι του είμαστε όλοι ευγνώμονες, του χρωστάμε πάρα πολλά. Να ξέρει ότι εδώ στην Ελλάδα έχει πραγματικούς φίλους που μπορούν ανά πάσα στιγμή να τον βοηθήσουν αν χρειαστεί κάτι. Εκανε πάρα πολλά αυτός ο άνθρωπος γι' αυτή τη χώρα. Την πήρε και την έκανε γνωστή σε όλο τον κόσμο. Οφείλουμε πολλά σε αυτόν και εμείς οι ποδοσφαιριστές».

Ηταν συγκινητικές οι στιγμές του αποχαιρετισμού;

«Ναι, ήταν συγκινητικές. Οταν είσαι σχεδόν δέκα χρόνια με έναν άνθρωπο δένεσαι μαζί του. Ακόμα κι αυτός, που πολλοί νομίζουν ότι δεν είναι ευσυγκίνητος, συγκινήθηκε εμφανώς. Ξεκίνησε να μας μιλάει και όταν άρχισε να συγκινείται διέκοψε τη συνομιλία και μας χαιρέτισε. Τον είδα, είχε συγκινηθεί πάρα πολύ και προσπαθούσε να μην το δείξει».

Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό στη μέχρι τώρα συλλογική σου καριέρα, πιστεύεις ότι έκανες μια λάθος επαγγελματική επιλογή; Εγώ έχω μία στο μυαλό μου.

«Ε, ναι (σ.σ.: γελάει), τι περιμένεις να σου πω, την Ατλέτικο ή την Πόρτο; Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη μετακίνηση στη Ρωσία ίσως θα έπρεπε να την έχω αποφύγει. Με πήγε πίσω όλη αυτή η ιστορία. Οσο μεγαλώνει ο άνθρωπος αλλάζει ο τρόπος σκέψης του και είναι αλήθεια ότι το έχω μετανιώσει για τη συγκεκριμένη επιλογή. Ηταν λάθος, δεν διορθώνεται, κοιτάω μπροστά».

Θεωρείς ότι μια μερίδα του Τύπου σε έχει αδικήσει λιγάκι; Δεν εννοώ τόσο τις εφημερίδες όσο τα περιοδικά, που έχουν διογκώσει αυτό το θέμα με τη συμπάθειά σου για τα τα αυτοκίνητα.

«Αυτό το κλίμα που λες ότι ορισμένοι δημοσιογράφοι πήγαν να το δημιουργήσουν τελικά το δημιούργησαν. Το κατάφεραν. Κακά τα ψέματα. Με πειράζει, διότι πολλές φορές κάποιος που δεν με γνωρίζει βγάζει λανθασμένα συμπεράσματα. Δεν είναι σωστό να βγάζεις προς τα έξω μια εικόνα για κάποιον η οποία δεν ισχύει, επειδή π.χ. δεν τον συμπαθείς ή έχεις κόντρα μαζί του. Δεν πιστεύω π.χ. να υπάρχει άντρας που να μην του αρέσουν τα αυτοκίνητα. Δεν βλέπω πού είναι το κακό. Στο εξωτερικό όλοι το θεωρούν φυσιολογικό και δεν ασχολείται κανείς μ' αυτό. Εδώ στην Ελλάδα ίσως να είμαστε λίγο πίσω σε ορισμένα πράγματα. Αυτοί που πραγματικά με γνωρίζουν ξέρουν ποιος είμαι. Τώρα πια έχω πάψει ν' ασχολούμαι με αυτά».

Ποια είναι η ωραιότερη πόλη που έχεις ζήσει;

«Με διαφορά από τη δεύτερη, η Μαδρίτη. Πανέμορφη πόλη για να ζει κανείς. Και η Μόσχα όμορφη πόλη ήταν, αλλά τις καθημερινές ήταν μια ζούγκλα. Τέτοια κίνηση στους δρόμους δεν έχω ξαναδεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου