LIVE SCORE


powered by Agones.gr (Στοιχημα)

3/9/10

Σπανούλης: "Δεν πάμε στα τυφλά…"



Ο Βασίλης Σπανούλης γράφει στο προσωπικό του blog τι ζητάει, πλέον, η Εθνική Ομάδα στο Μουντομπάσκετ. Σκέφτεται το ματς με την Ισπανία και παρακαλεί να μην "δηλητηριάζεται" η ομάδα από τους "έξω".



"Καλημέρα σε όλους. Tην ώρα που θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές, η αποστολή της Εθνικής θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη. Εδώ θα κριθεί η προσπάθεια της ομάδας, η οποία θα πολεμήσει με όλες τις δυνάμεις της για να πετύχει μια σημαντική διάκριση και σε αυτό το Μουντομπάσκετ. Οπως έχει κάνει και τα προηγούμενα χρόνια.

Μπαίνουμε, λοιπόν, στους αγώνες νοκ άουτ, ό,τι έγινε έγινε μέχρι εδώ, δεν έχει σημασία τι έχει προηγηθεί, αλλά αυτά που θα ακολουθήσουν. Από τη στιγμή που δεν βγήκαμε πρώτοι στον όμιλό μας, για μας είναι το ίδιο είτε η δεύτερη είτε η τρίτη θέση.

Αυτό είναι που κρατάμε από την πρώτη φάση. Μόνο την πρόκριση και προχωράμε στα χιαστί παιχνίδια. Η πρώτη φάση δεν μετράει για μια ομάδα που έχει υψηλές βλέψεις.

Πλέον ξέρουμε τον αντίπαλό μας στη φάση των «16», που θα είναι η Ισπανία. Πιστεύω ότι ήλθε η ώρα να κάνουμε ένα μεγάλο παιχνίδι και να τους νικήσουμε. Πρέπει, όμως, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε το καλύτερό μας παιχνίδι. Το βασικότερο για την ομάδα μας είναι να παίξουμε πάρα πολύ δυνατή άμυνα.

Δεν είναι, βέβαια, μόνο το αγωνιστικό κομμάτι στο μυαλό το δικό μου, αλλά και των άλλων παιδιών. Αυτό που θέλω να πω είναι να μην δηλητηριάζουμε την ομάδα από έξω. Σε άλλες εθνικές είναι σκοτωμένοι μεταξύ τους στα ενδότερα και τους κρατάνε οι γύρω γύρω. Δεν πρέπει να χτυπούν οι γύρω γύρω δημιουργώντας προβλήματα προς τα μέσα. Πρέπει όλοι να στέκονται στο πλευρό της ομάδας και να μην βάζουν τρικλοποδιές.

Αυτή η ομάδα έχει φέρει πολλές επιτυχίες στην Ελλάδα και πρέπει όλοι να τη σέβονται. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, μόνο σεβασμός. Σίγουρα έχουμε έναν στόχο και ακολουθούμε ένα πρόγραμμα. Δεν πάμε στα τυφλά.

Από τη στιγμή, που έτσι είναι η διοργάνωση και γνωρίζεις τον δρόμο, δεν γίνεται να πηγαίνεις στα τυφλά.

Για την αναμέτρηση με την Ισπανία δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, κυρίως πνευματικά, για να είμαστε έτοιμοι και να πάρουμε τη νίκη. Περισσότερα θα έχουμε να πούμε το Σάββατο το βράδυ μετά τον αγώνα. Εως τότε, να είστε όλοι καλά και εμείς θα τα ξαναπούμε με την πρώτη ευκαιρία. Από την Κωνσταντινούπολη πια…



Γεια χαρά,



Βασίλης."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου