LIVE SCORE


powered by Agones.gr (Στοιχημα)

8/9/10

Πόσων ετών ήρθες;

ΠΩΣ ΟΡΙΣΤΗΚΕ Η ΡΗΤΡΑ 12,5 ΕΚ. ΣΤΟΝ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗ. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: «ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ». Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ…ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΚΙ Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΚΟ

Το παρασκήνιο της υπογραφής του νέου συμβολαίου του Γιάννη Φετφατζίδη, με την εντυπωσιακή ρήτρα των 12,5 εκ. ευρώ, είναι πλούσιο και απολαυστικό, όπως αποκαλύπτεται σήμερα μέσω του «ερυθρόλευκου» ρεπορτάζ. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής ρωτήθηκε αρχικά από τον Βαγγέλη Μαρινάκη πόσο υψηλή επιθυμεί να είναι η ρήτρα αποδέσμευσής του από τον Ολυμπιακό. Και απάντησε: «Πρόεδρε, βάλτε όσα θέλετε εσείς. Ρήτρα και συμβόλαιο όσο θέλετε εσείς. Εγώ μόνο μπάλα θέλω να παίζω». Ο πρόεδρος των Πειραιωτών ξαφνιάστηκε από τα λόγια του «Φέτφα» και τον ρώτησε «Αγόρι μου πόσων χρονών ήρθες στον Ολυμπιακό;» για να του απαντήσει: «12,5 χρονών», «Ε, να βάλουμε τότε 12,5 εκ. ευρώ τη ρήτρα!», είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξαφνιάζοντας άπαντες στα γραφεία του Ολυμπιακού. 


«Θα καταλάβουν όλοι»
Επίσης, ο Μαρινάκης τόνισε στον παίκτη: «Από εμένα ότι χρειαστείς εδώ θα είμαι. Ακόμα και τηλέφωνο να με πάρεις. Σε στηρίζω 100%, όπως και ο προπονητής σε στηρίζει. Μείνε σε χαμηλούς τόνους, δούλεψε σκληρά και δείξε την αξία σου. Σε λίγο καιρό θα καταλάβουν όλοι την αξία σου». Αύξηση μέσω συμμετοχών! Σύμφωνα με τους κανονισμούς για να γίνει τόσο μεγάλη ρήτρα στο συμβόλαιο του παίκτη πρέπει να είναι και ανάλογες οι αποδοχές του. Γι’ αυτό αποφασίστηκε ο Φετφατζίδης να πάρει αύξηση και μάλιστα η μεγαλύτερη θα γίνει μέσω μπόνους και συμμετοχών! Οι πάγιες αποδοχές τον πρώτο χρόνο αυξήθηκαν από τα 75 χιλ. ευρώ στα 100 χιλ. ευρώ και από εκεί και πέρα προβλέπεται αύξηση 50.000 ευρώ τον χρόνο (μέχρι το 2015) με την προϋπόθεση να κάνει 15 συμμετοχές. Βεβαίως, αν οι συμμετοχές του είναι λιγότερες θα παίρνει μικρότερη αύξηση. 


«Κι άλλο συμβόλαιο»
Εξάλλου, το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον μικρό ήταν ξεκάθαρο: «Γίνε εσύ βασικός και θα σου κάνω κι άλλο συμβόλαιο με καλύτερες αποδοχές. Τα συμβόλαια είναι για να σπάνε και να ξαναφτιάχνονται. Γίνει βασικός στην ομάδα και μην ανησυχείς, θα φτιάξουμε κι άλλο συμβόλαιο».


Ο ρόλος της Ντόρτμουντ
Φυσικά, δεν ήταν τυχαία η ανανέωση του «Φέτφα» με τόσο υψηλή ρήτρα. Το ενδιαφέρον των ξένων ομάδων είχε αρχίσει να γίνεται μεγαλύτερο και, όπως λέγεται, η Ντόρτμουντ ήταν ένας σύλλογος που είχε ρωτήσει για τη ρήτρα του μικρού πριν γίνει η αναπροσαρμογή (ήταν στα 2 εκ. ευρώ). Πλέον, ο Ολυμπιακός με αυτή την κίνηση που έκανε τους «μνηστήρες» απομακρυνθούν από τον 20χρονο μεσοεπιθετικό.


«Πρώτα στον Ολυμπιακό»
Εξάλλου, ο μικρός όταν τον ρωτάνε για το ενδιαφέρον από το εξωτερικό, λέει: «Εδώ δεν έχω παίξει ακόμα στη δική μου ομάδα. Να παίξω πρώτα στον Ολυμπιακό, να καθιερωθώ και στο μέλλον θα δούμε».


«Το μέλλον του συλλόγου»
Στο μεταξύ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης συναντήθηκε χθες με τον Αλέκο Αλεξανδρή και ενημερώθηκε για ό,τι συμβαίνει με την ομάδα των Νέων. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δίνει, άλλωστε, μεγάλη βάση στις ακαδημίες και ευελπιστεί να βγουν άμεσα νέα ταλέντα, όπως ο Φετφατζίδης. Ο ιδιοκτήτης των «ερυθρολεύκων» μοίρασε συγχαρητήρια στον Αλέκο Αλεξανδρή για τη δουλειά που κάνει τα τελευταία χρόνια στην ομάδα των Νέων και του είπε να συνεχίσει το έργο του με τον ίδιο ζήλο. «Έχεις στα χέρια σου το μέλλον του συλλόγου. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για όλους μας να ανεβάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες στην πρώτη ομάδα και σε αυτό καλείσαι και συ να παίξεις έναν πολύ σπουδαίο ρόλο», του είπε μέσα σε άλλα.


www.sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου