LIVE SCORE


powered by Agones.gr (Στοιχημα)

3/9/10

Μοίρασε γνώση, κέρδισε τα παιδιά o Μάικ Κρες!


Άλλη μια καινοτόμα προσπάθεια του Αθλητικού Συλλόγου Κεφαλονιά που είχε ως στόχο την πρόοδο των μικρών αθλητών που βρίσκονται στα τμήματα υποδομής του, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Ο Αμερικανός προπονητής Μάικ Κρες (Mike Kress) βρέθηκε στην Κεφαλονιά και δίδαξε τα μυστικά του μπάσκετ σε όσους τυχερούς έκαναν τον κόπο να βρεθούν στο κλειστό «Αντώνης Τρίτσης» τα πρωινά της 24ης, 25ης και 26ης Αυγούστου.
Η μεταδοτικότητα, αλλά και το ενδιαφέρον των θεμάτων που είχε να παρουσιάσει ο Αμερικανός προπονητής (ανέλυσε την τεχνική του σουτ), κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών και αυτό φάνηκε από την προσέλευσή τους που ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και τις τρεις μέρες της παρουσίας του στο γήπεδο.
Σύσσωμο το προπονητικό τιμ του Α.Σ.Κ. αποτελούμενο από τους Πάνο Ματιάτο, Λεωνίδα Παπαδάτο, Γιάννη Βουργίδη και Μάκη Μαρκάτο, βρέθηκε και τις τρεις μέρες στο κλειστό «Αντώνης Τρίτσης» μαζί επίσης με τον προπονητή της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. Σπύρο Ψυχογιό.

Μάικ Κρες: «Είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες ν’ ασχολούνται με το μπάσκετ από πολύ νεαρή ηλικία, καθώς με την κατάλληλη άσκηση διαμορφώνεται από νωρίς, μαζί με το χαρακτήρα του αθλητή, η σωματική του διάπλαση. Το άθλημα του μπάσκετ βασίζεται σε αυτό και έτσι οι βάσεις πρέπει να μπαίνουν από νεαρή ηλικία. Έχω θαυμάσιες εμπειρίες από την Ελλάδα, διδάσκω στο Salonica Basketball Camp του κ. Ροδόπουλου από το 2002 και έχω γνωρίσει πολύ καλούς ανθρώπους, όπως τον Πάνο Ματιάτο, αυτό το καλοκαίρι. Είναι εξαιρετικό να συνεργάζεσαι με προπονητές όπως αυτήν την περίοδο στην Κεφαλονιά, που μαθαίνουν το άθλημα στα παιδιά, μεταδίδοντάς τους παράλληλα τη δική τους “ενέργεια”. Ελπίζω να είμαι εδώ και τα επόμενα χρόνια. Σε ό,τι αφορά την Κεφαλονιά, σαν νησί είναι φανταστική, η θάλασσα είναι πολύ ωραία, ενώ μας φιλοξενεί η οικογένεια Μουϊκη, που όπως και όλοι οι άνθρωποι εδώ είναι πολύ φιλόξενοι και αγαπητοί. Στο Μουντομπάσκετ, θα δούμε όμορφο θέαμα, δεδομένου ότι οι ομάδες που συμμετέχουν έχουν πολλά νέα ταλέντα στα ρόστερ τους, ενώ θα λείψουν πολλά «αστέρια» που αγωνίζονται στο NBA. Για το φιλικό Ελλάδας-Η.Π.Α., μπορώ να πω ότι οι προπονητές των ομάδων δοκίμασαν διάφορα σχήματα, ενόψει της σπουδαίας διοργάνωσης που ακολουθεί».
Πάνος Ματιάτος: «Το Mike Kress τον γνώρισα στο camp του Θόδωρου Ροδόπουλου, είμαστε πολύ τυχεροί, και συγχαρητήρια στη Διοίκηση και στο Θανάση Μουϊκη που τον κάλεσε και τον φιλοξένησε. Ήταν μια μεγάλη προσφορά για τα παιδιά της Κεφαλονιάς και θα είναι ευχής έργον ο Mike να βρίσκεται κάθε χρόνο στο νησί μας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό προπονητή αλλά, πάνω απ’ όλα, εξαιρετικό άνθρωπο. Είναι μεγάλη μας χαρά που τον γνωρίσαμε κι έγινε φίλος μας. Είναι ευτυχής η συγκυρία που η παρουσία του Mike συνδυάζεται με το διάστημα που αρχίζουν την προετοιμασία τους οι ομάδες του Α.Σ.Κ. Αποτελεί ένα “μαγνήτη”, ένα πρώτο κάλεσμα και φαντάζομαι ότι φέτος θα έχουμε μια ακόμη μεγαλύτερη πληθώρα παιδιών από άλλα χρόνια. Όλοι οι προπονητές είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε με τα παιδιά και πιστεύω ότι και φέτος οι γονείς, όπως κάθε χρόνο, και τους ευχαριστούμε για την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μας, θ’ ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα».

www.askefalonia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου