LIVE SCORE


powered by Agones.gr (Στοιχημα)

3/9/10

Οι "πτέρυγες" του Ερνέστο.

Ο Ολυμπιακός έχασε μια μάχη, μα δεν έχασε τον πόλεμο. Στο κάτω- κάτω βρε αδερφέ, αυτός ο… πόλεμος, καλά- καλά, δεν πρόλαβε να ξεκινήσει.




Επειδή όμως το πήρε το μήνυμα ο Βαλβέρδε, γι’ αυτό και έχει ξεκινήσει από την επόμενη κιόλας ημέρα της ήττας στο Καυτατζόγλειο, να διαφοροποιεί την τακτική του στην προπόνηση και να γίνεται περισσότερο πιεστικός.

Ο Βάσκος κατάλαβε, ότι θα πρέπει να "πάρει τον αέρα", πριν τον… χάσει. Και έτσι ξεκίνησε με την εφαρμογή της φιλοσοφίας του. Φωνές, εκεί που χρειάζεται και μπόλικη θεωρία, για να εμπεδώσουν ειδικά όσοι δεν τον γνωρίζουν, τον τρόπο με τον οποίο θέλει να κινηθεί η ομάδα πάνω στο χορτάρι.
Ο Βάσκος θέλει έναν Ολυμπιακό , γρήγορο, αλλά με πρώτο μέλημα να πιέσει ψηλά και να "χαλάσει" το παιχνίδι των αντιπάλων. Η φιλοσοφία του Βαλβέρδε, ξεκινάει από το να πάρει τη μπάλα εύκολα και στην συνέχεια, τον ενδιαφέρει να εκμεταλλευτούν οι ποδοσφαιριστές του, τους χώρους.

Ο Πάντελιτς που θα είναι ο βασικός σέντερ φορ, δεν θα μένει μόνος και χωρίς στήριξη, όμως ο Βαλβέρδε, αυτή την περίοδο, έχει να αντιμετωπίσει την "κοιλιά" του Ρόμενταλ(φυσιολογική) και το ότι ο Ριέρα δεν έχει βρει τα πατήματά του. Αυτοί οι δυο θα ‘ναι κλειδιά, στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του Πειραιά.

Αν τα δυο άκρα παίξουν καλά, τότε θα απελευθερωθεί και ο άξονας. Ο Βάσκος θέλει ψηλά τα δυο μπακ, ώστε να γίνουν πιο επιθετικοί οι ακραίοι χαφ. Αν εκεί τα πράγματα "κολλήσουν", τότε θα υπάρξει μπέρδεμα με την όποια ανάπτυξη. Ο Φουστέρ που έχει φρεσκάδα αυτή την περίοδο, όπως και ο Ιμπαγάσα, θα μπορούν να δώσουν πράγματα, μόνο αν υπάρχουν τα κατάλληλα στηρίγματα. Ειδάλλως, θα προσπαθούν να τρυπάνε τον… τοίχο, κάτι το οποίο δεν θα ‘ναι εύκολο να γίνει. Το είδατε και στην πρεμιέρα.

Γι’ αυτό λοιπόν, σε αυτό το διάστημα της διακοπής, οι ποδοσφαιριστές που παίζουν στις πτέρυγες, τόσο αριστερά, όσο και δεξιά, έχουν την τιμητική τους, στις προπονήσεις. Με αυτούς ασχολείται κομματάκι περισσότερο ο προπονητής του Ολυμπιακού , γνωρίζοντας ότι πριν δυο χρόνια με Ντομί- Τζόλε( Λέτο) αριστερά και Τοροσίδη(Πάντο)- Γκαλέτι δεξιά, έφτασε σε ένα άνετο ντάμπλ.

Παντελής Διαμαντόπουλος


www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου