LIVE SCORE


powered by Agones.gr (Στοιχημα)

28/9/10

Η ώρα των επαφών

Διερευνητικές επαφές με περιπτώσεις προπονητών που έχει ξεχωρίσει έχει ήδη αρχίσει η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, με στόχο να ολοκληρωθεί η πρόσληψη του διαδόχου του Ντούσαν Μπάγεβιτς στα τέλη της τρέχουσας ή τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. 






Ο Σταύρος Αδαμίδης και οι συνεργάτες του κατέληξαν σε κάποια ονόματα και μέσω των συζητήσεων μαζί τους θα καταλήξουν στον εκλεκτό. Σε περίοπτη θέση στη λίστα βρίσκονται τρεις Ισπανοί, ο Μανόλο Χιμένεθ, ο Χουάν Ραμόν Λόπεθ Μουνίθ και ο Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ, ενώ αρέσουν επίσης οι λύσεις των Πάουλο Σόουζα και Σλάβεν Μπίλιτς, με τον Λάζλο Μπόλονι να είναι χαμηλά στη λίστα. Αντίθετα, οι Ιταλοί Ντοναντόνι, Ντε Μπιάζι και Νοβελίνο δεν απασχολούν την ΑΕΚ, που διαθέτει μέχρι και 1 εκατ. ευρώ ετησίως για το νέο προπονητή. 

Ο Μανόλο Χιμένεθ, που το Μάρτιο απολύθηκε από τη Σεβίλλη μετά από μία τριετία στον πάγκο της, παρουσιάστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει την ΑΕΚ. «Είναι ένα θέμα που χειρίζεται ο μάνατζέρ μου και με ενημερώνει όταν υπάρχει προχωρημένο ενδιαφέρον από κάποια ομάδα. Γνωρίζω ότι δύο ομάδες από την Ισπανία και μία από το εξωτερικό έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον», δήλωσε στη «SportDay» και πρόσθεσε: «Δεν με απασχολεί η χώρα, αλλά οι προοπτικές της ομάδας. Αν διαπιστώσω ότι η ΑΕΚ έχει σχέδιο και θέλει να προοδεύσει, δεν έχω πρόβλημα να αποδεχτώ ενδεχόμενη πρότασή της. Γνωρίζω ότι η ΑΕΚ έχει πολύ καλό υλικό και παίκτες με δυνατότητες. Είναι μια ιστορική ομάδα, πολύ σημαντική στην Ελλάδα», τόνισε. 

Ο Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ παρουσιάστηκε επίσης ανοικτός σε πρόταση από την ΑΕΚ. «Ο μάνατζέρ μου γνωρίζει αν υπάρχει ενδιαφέρον από την ΑΕΚ. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να δουλέψω στην Ελλάδα, αν οι συνθήκες είναι καλές», είπε στη «SportDay» ο 45χρονος τεχνικός, που το Δεκέμβριο του 2009 απολύθηκε από τη Σαραγόσα, ενώ έχει δουλέψει επίσης σε Χιχόν, Ουέλβα και Σανταντέρ. Κανένα πρόβλημα να δουλέψει στην Ελλάδα δεν έχει και ο Χουάν Ραμόν Λόπεθ Μουνίθ, όπως προκύπτει από το περιβάλλον του 42χρονου πρώην προπονητή της Μάλαγα. 

Στους ανθρώπους της ΑΕΚ αρέσουν και οι Σλάβεν Μπίλιτς και Πάουλο Σόουζα, αλλά δεσμεύονται με συμβόλαιο από την κροατική ομοσπονδία ποδοσφαίρου και τη Λέστερ αντίστοιχα. Επίσης απασχόλησε και ο Ντιέγκο Σιμεόνε, ωστόσο ο Αργεντινός ξεκαθάρισε μέσω της «SportDay» ότι δεν ενδιαφέρεται να δουλέψει στην… κακόφημη Ελλάδα. «Δεν γνωρίζει κάτι για την ΑΕΚ, κανείς δεν επικοινώνησε μαζί μου. Γνωρίζω πως υπάρχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα στη χώρα τελευταία κι από όσα ακούω αντιλαμβάνομαι ότι οι ελληνικές ομάδες δεν είναι συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους. Συνεπώς δεν σκοπεύω να ρισκάρω και να δεχτώ να μπω σε μια κατάσταση που δεν είναι ασφαλής», είπε ο 40χρονος Αργεντινός. 

Το βέβαιο είναι πως στο παιχνίδι της Πέμπτης με τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη για το Europa League και πιθανότατα σε αυτό της Κυριακής με τη Skoda Ξάνθη στο ΟΑΚΑ, το δίδυμο Κόλα-Γκρέταρσον θα είναι στον πάγκο.

Μπάγεβιτς: «Θα βοηθήσει…» 

Την πεποίθηση πως η παραίτησή του θα βοηθήσει ώστε να ξεπεράσει γρηγορότερα τα προβλήματά της η ΑΕΚ εξέφρασε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μιλώντας σε εφημερίδα της πατρίδας του. «Πιστεύω ότι η παραίτησή μου θα βοηθήσει την ΑΕΚ να βγει από την κρίση. Δουλεύαμε καλά στις προπονήσεις, αλλά στα παιχνίδια δεν υπήρχε βελτίωση», τόνισε, ενώ για την επίθεση που είχε δεχτεί στο ματς με την Καλλιθέα, ανέφερε: «Αυτός ο τρόπος έκφρασης των οπαδών στην Ελλάδα είναι συνηθισμένος. Δεν με απασχολούν πια εκείνα τα επεισόδια». 

Αγωνία για τρεις 

Σήμερα θα ξεκαθαρίσει η συμμετοχή των Τζεμπούρ, Μανωλά και Ντιόπ στην αποστολή για το ματς με τη Ζενίτ. Ο Αλγερινός έχει μία κάκωση στην ποδοκνημική, αλλά πιθανότατα θα είναι έτοιμος, ο νεαρός αμυντικός έχει μία κάκωση στο δικέφαλο, ενώ ο Σενεγαλέζος μέσος δεν έχει ξεπεράσει το μυϊκό πρόβλημα (διάταση στον αριστερό δικέφαλο) κι έχει τις λιγότερες πιθανότητες από τους τρεις. Εκτός παραμένουν οι Γεωργέας και Νταντόμο, ενώ επανέρχεται ο Παντελής Καφές. Όσο για τον Χρήστο Πατσατζόγλου, το διάστρεμμα που έχει δεν εμπνέει ανησυχία.


www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου