LIVE SCORE


powered by Agones.gr (Στοιχημα)

25/9/10

Απειλή από τους... ζημιάρηδες

Φαντάζουν και οι δύο ακλόνητα στάνταρ και είναι αλήθεια πως σε άλλες εποχές ούτε που θα ασχολούμασταν με τα παιχνίδια των δύο «αιωνίων» σήμερα. Κάποτε, τα αποτελέσματα σε αγώνες σαν το Παναθηναϊκός-Πανιώνιος και το Ολυμπιακός-Αστέρας Τρ. τα ξέραμε σχεδόν πριν αρχίσουν καν. Η ανωτερότητα των δύο "αιωνίων" ήταν αδιαμφισβήτητη.

Όμως σε αυτό το πρωτάθλημα των...θαυμάτων, έστω στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, όπου την κούρσα οδηγεί ίσως η ομάδα με τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Σουπερλίγκα , ο Ηρακλής, όλα δείχνουν να είναι πιθανά.

Πανιώνιος και Αστέρας Τρίπολης σαφώς είναι τα αουτσάιντερ απόψε σε ΟΑΚΑ  και «Καραϊσκάκης» αντίστοιχα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πουλήσουν φθηνά το τομάρι τους.
Αλλωστε η ομάδα της Τρίπολης, αποτελεί έναν από τους χειρότερους... νεοφώτιστους για τον Ολυμπιακό, δημιουργώντας του κάθε χρόνο πολλά προβλήματα στο Φάληρο και όχι μόνο. Το Sport24.gr σας βάζει λίγο στο κλίμα των δύο αγώνων των «αιωνίων» σκαλίζοντας το αρχείο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παράδοση... μπετόν
Απότελεί από τα πιο ισχυρά στάνταρ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ σε περίπου μισό αιώνα συναντήσεων οι «πράσινοι» ως γηπεδούχοι μετρούν 44 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες. Ο δε Πανιώνιος έχει να πάρει βαθμό εκτός έδρας από τον Παναθηναϊκό, από την εποχή του...Ζίζι Ρόμπερτς.  Με δικό του σουτ στις καθυστερήσεις οι «κυανέρυθροι» πριν από μια δεκαετία περίπου (4.2.2001) είχαν πάρει τη νίκη με 1-0 στη Λεωφόρο.

Ενώ το 1983 στο ίδιο γήπεδο μια μεγάλη γυναίκα είχε γίνει εκατομμυριούχος από το ΠΡΟΠΟ. Ηταν η βραδιά του... Αγίου Βαρθολομαίου, για τους μεγάλους, αφού την ώρα που ο Αποσπόρης και η παρέα του πέρναγαν θριαμβευτικά με 3-1 (47’ Παπαμιχαήλ, 77’ Λατουσέ, 82’ Αποσπόρης – 88’ Τάτσιος) από τη Λεωφόρο, ο ΟΦΗ νικούσε 3-2 την ΑΕΚ στην Αθήνα και η Λάρισα στον κάμπο εύκολα 2-0 τον Ολυμπιακό! Ο Δημήτρης Σαραβάκος ήταν ακόμα στον Πανιώνιο, και μάλιστα είχε δει σε εκείνο το παιχνίδι την κόκκινη κάρτα (με δεύτερη κίτρινη) όπως και ο μεγάλος Ανθιμος Καψής που αποβλήθηκε.
Από εκεί και πέρα, οι «πράσινοι» μετά την ήττα το 2001, δημιούργησαν ένα απίστευτο σερί δέκα συνεχόμενων νικών, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν άνετες με εξαίρεση το 2-1 στις 30.3.2008, στο παιχνίδι των πέναλτι. Οπου ο Πανιώνιος προηγήθηκε με το γκολ του Τζιμπούρ από τα 11 μέτρα, αλλά το «τριφύλλι» απάντησε με το ίδιο νόμισμα στα τελευταία λεπτά με τους διόσκουρους Παπαδόπουλο (75’) και Σαλπιγγίδη (80’) να είναι εύστοχοι από την άσπρη βούλα. Πέρυσι ο Σισέ με δύο γκολ είχε χαρίσει τη νίκη (2-1) στην ομάδα του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ο ψυχοβγάλτης
Από τη μέρα που ανέβηκε ο Αστέρας Τρίπολης στη μεγάλη κατηγορία (είναι για 3η σεζόν στη Σουπερλίγκα) βγάζει την ψυχή του Ολυμπιακού στο «Καραϊσκάκης», αλλά και στην Τρίπολη. Μάλιστα με το «καλημέρα» στο Φαληρικό στάδιο (1.3.2008) στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων, οι Αρκάδες είχαν «τσιμπήσει» το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) με τον Καρντόσο να ισοφαρίζει στο 33’ το γκολ του Ζούλιο Σέζαρ από το 2’ και να κρατάνε 40 λεπτά με παίκτη λιγότερο (αποβλήθηκε Μασάρα).
Όμως και την επόμενη χρονιά η νίκη ήρθε δύσκολα (3-1) χάρις στα δύο κολλητά γκολ του Γκαλέτι (61’ και 64’ με πέναλτι το δεύτερο) όπου ανέτρεψαν το προβάδισμα του πολύ καλά στημένου Αστέρα από το πέναλτι-γκολ του Τσέζαρεκ στο 44’. Το τελικό 3-1 είχε διαμορφώσει ο Κοβάσεβιτς στο 81’.  Ακόμα και στο κύπελλο ο Ολυμπιακός «καθάρισε» με το γκολ του Ντιόγκο στο 62’ (2-1), και ενώ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ από το γκολ του Τσέζαρεκ στο 38’ και είχε ισοφαρίσει ο Ντουντού στο 47’.
Μόνο στην τελευταία συνάντηση πέρυσι ο Ολυμπιακός έκανε «παρέλαση» επικρατώντας με 3-0 με τα γκολ των Μπέλμπεργκ, Μήτρογλου και Ζαϊρί, με τον τελευταίο (δεν παίζει απόψε) να δίνει ρεσιτάλ κόντρα στην πρώην ομάδα του.
Ο Αστέρας προέρχεται και από εξαιρετική εμφάνιση και βαθμό (2-2) κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, συνεπώς κανείς δεν θεωρείται (και απόψε) σίγουρος στην 4η αγωνιστική και αυτό είναι που ανεβάζει περισσότερο την αδρεναλίνη και δίνει και μεγαλύτερο σασπένς στο εφετινό πρωτάθλημα. Το οποίο μέχρι στιγμής θυμίζει...Αγγλία.
Ιδωμεν...

www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου