LIVE SCORE


powered by Agones.gr (Στοιχημα)

30/9/10

Κερδίζει έδαφος

Ο ΧΙΜΕΝΕΘ ΜΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙ-ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΔΑΜΙΔΗ. ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΣΟΟΥΖΑ: «ΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΛΕΣΤΕΡ». ΣΙΜΕΟΝΕ: «ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».



Η περίπτωση του Μανόλο Χιμένεθ δείχνει να κερδίζει έδαφος στην ΑΕΚ σε ό,τι αφορά το θέμα του αντικαταστάτη του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο της ομάδας. 

Όπως αναφέρει το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «SportDay», ο Σταύρος Αδαμίδης έχει καταλήξει σε τρεις περιπτώσεις προπονητών, ωστόσο ο Ισπανός (πρώην της Σεβίλλης) δείχνει να έχει προβάδισμα. 

Δεύτερη επιλογή αποτελεί ο Πάουλο Σόουζα για τον οποίο φημολογείται ραντεβού το Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, αλλά ο μάνατζέρ του δηλώνει ξεκάθαρα σήμερα ότι: «Μένει στη Λέστερ». 
Την τριάδα κλείνει ο Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος ωστόσο εξακολουθεί να εκφράζει απροθυμία να εργαστεί στην Ελλάδα. 

Πληροί τις προϋποθέσεις 

Πάμε, όμως, να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Χιμένεθ έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμήθετικός στο να αναλάβει την ΑΕΚ και στις πρώτες επαφές που είχε με την «κιτρινόμαυρη» διοίκηση φαίνεται να υπάρχει κοινή πλεύση. Ο Ισπανός, άλλωστε, σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΑΕΚ, καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που έχε θέσει η διοίκηση. Είναι νέος (46 ετών), φιλόδοξος, έχει παρουσιάσει έργο στη Σεβίλλη, αρέσκεται στο επιθετικό ποδόσφαιρο, ενώ έχει δείξει ότι δουλεύει μενέους παίκτες και προωθεί ταλέντα. 

«Ενδιαφέρον σύλλογος» 

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του Μανόλο Χιμένεθ, Αλβάρο Τόρες, μιλώντας στην εφημερίδα «Goal» τόνισε:«Δεν υπάρχει άμεση επαφή με την ΑΕΚ. Ατζέντηδες από την Ελλάδα έχουν καλέσει τον Μανόλο για να μάθουν τις προθέσεις του. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το πρότζεκτ και αν υπάρχει προοπτική για να γίνει καλό. Για αυτό και μέχρι στιγμής έχει απορρίψει προτάσεις από την Ισπανία και το εξωτερικό (Βίσλα Κρακοβίας). Η ΑΕΚ, πάντως, φαντάζει ενδιαφέρον σύλλογος και την περιμένουμε να έρθει σε επαφή μαζί μας». 
«Δεν παραιτείται, στηρίζεται» 

Σε ό,τι αφορά τον Παόλο Σόουζα, που χθες η «A’ Bola» έγραψε ότι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας της ΑΕΚ, σύμφωνα με μερίδα του Τύπου αρέσει πολύ στη διοίκηση της ομάδας, αλλά ο μάνατζέρ του, Ζοσέ Μαρίνιο, με σημερινές του δηλώσεις στην «SportDay» ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να αφήσει τη Λέστερ. 

«Ο Πάουλο είναι ευχαριστημένος στη Λέστερ και δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Απεναντίας, θέλει να παλέψει και αντιστρέψει την κατάσταση. Να δείξει την αξία του», τόνισε για να συνεχίσει: 

«Τη Δευτέρα ο Μάνταριτς τον στήριξε με δηλώσεις του, αλλά ούτως η αλλιώς δεν κάνει κουμάντο αυτός πια. Σημασία είναι ότι χαίρει της εμπιστοσύνης της νέας διοίκησης, η οποία επικοινώνησε και χθες μαζί του μετά την ήττα από την Νόριτς και του επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσής του». 
«Μόνο με ολική ανατροπή» 

Όσο για την ΑΕΚ, είπε: «Δεν μας έχει πλησιάσει η ΑΕΚ, αλλά ξέρουμε ότι τον θέλει. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει ολική ανατροπή των δεδομένων για να φύγει ο Πάουλο. Θέλει να συνεχίσει στην Αγγλία. Θα ήθελε κάποια στιγμή να επιστρέψει στην Ελλάδα. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και αν ήταν ελεύθερος, θα αποδεχόταν πιθανότατα την πρότασή της», δήλωσε και πρόσθεσε: 

«Η διοίκηση έχει εκπονήσει ολόκληρο πλάνο που αφορά το σύνολο του ποδοσφαιρικού τμήματος και κυρίως τις υποδομές της. Τον έχει χρίσει υπεύθυνο για να φέρει προπονητές με τεχνογνωσία από την Πορτογαλία, ώστε να αναλάβουν τα φυτώρια». 
«Ιταλία ή Ισπανία» 

Σε ό,τι αφορά τον Ντιέγκο Σιμεόνε μπορεί να μην έχει το πρόβλημα του συμβολαίου, όπως ο Σόουζα, ωστόσο εξακολουθεί να βλέπει με κακό μάτι το ενδεχόμενο να εργαστεί στην Ελλάδα. «Δεν είναι στα σχέδιά μου να εργαστώ στην Ελλάδα. Θέλω να δουλέψω στην Ισπανία ή στην Ιταλία και είμαι διατεθειμένος να περιμένω όσο χρειαστεί. Αποκλέιω το ελληνικό πρωτάθλημα», δήλωσε ο Αργεντινός τεχνικός στη «SportDay». 

Η έκπληξη 
Παράλληλα, δεν αποκλείεται να υπάρξει η έκπληξη από την ΑΕΚ στο θέμα του προπονητή και να προχωρήσει σε περίπτωση τεχνικού που το όνομά του δεν έχει διαρρεύσει στον Τύπο. Όπως και να έχει μετά το σημερινό παιχνίδι κόντρα στην Ζενίτ δρομολογούνται οι οριστικές εξελίξεις στο θέμα του νέου τεχνικού. 


www.sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου