LIVE SCORE


powered by Agones.gr (Στοιχημα)

15/9/10

Στο χέρι του ΠΑΟ η πρόκριση



Τα λόγια είναι περιττά για μια τόσο κακή εμφάνιση σαν και αυτή που έκανε ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της φετινής του ευρωπαϊκής περιπέτειας, ωστόσο αν αναλογιστεί κάποιος το μέγεθος της ομάδας που είχε απέναντί του, μπορεί να του δώσει ελαφρυντικά.

Εξάλλου, οι περισσότεροι υπολόγιζαν στα χαμένα το ματς αυτό. Πράγμα που σημαίνει ότι με βάση το πρόγραμμα στη συνέχεια αυτής της φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Παναθηναϊκός καλείται να στραφεί στην επόμενη μέρα και τις δύο εντός έδρας αναμετρήσεις με Κοπεγχάγη και Ρουμπίν Καζάν.

Συννεφιασμένη και συνάμα δύσκολη είναι η επόμενη μέρα για τους "πράσινους" οπαδούς αλλά και την ομάδα, αφού η βαριά ήττα με 5-1 από την Μπαρτσελόνα είναι κυριολεκτικά αχώνευτη.

Πολλοί ήταν αυτοί που κρυφά μέσα τους περίμεναν μια θετική έκβαση στην πρεμιέρα των "πράσινων" στην νέα τους συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όπως αποδείχθηκε όμως, εκτός του ότι είχαν να αντιμετωπίσουν μια ομάδα από άλλο πλανήτη, και ο ίδιοι οι νταμπλούχοι Ελλάδος δεν έδωσαν παραπάνω από το 10% των δυνατοτήτων τους, ενώ σε κάποιες στιγμές του ματς μπορεί να πει κανείς ότι έδειχναν αδιαφορία.

Στο ξεκίνημα των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ο Μέσι και η παρέα του απέδειξαν πως παίζεται το ολοκληρωτικό και εκθαμβωτικό ποδόσφαιρο. Δύσκολα μπορεί να βρει κανείς άλλη ομάδα στον πλανήτη να παίζει με τέτοιο τρόπο.

Αδιαφορία που προκαλούσε
Μεγαθήρια όπως η Άρσεναλ, η Ρεάλ Μαδρίτης και άλλοι έχουν υποκύψει στο Καμπ Νόου και οι "πράσινοι" έχοντας μετά το 2002 και πάλι κορυφαίο ποδοσφαιριστή... τον τερματοφύλακά τους (ο Τζόρβας τώρα, ο Γκαλίνοβιτς τότε) δέχθηκαν... μόνο πέντε γκολ.

Πολλοί φίλοι της ομάδας έλπιζαν ότι ο Παναθηναϊκός θα είχε τύχη στο ματς. Όμως λίγο τα πλάνα του Νιόπλια εξ αρχής (ατυχής αποδείχθηκε η χρησιμοποίηση του Κατσουράνη στην αρχική ενδεκάδα), λίγο η αδιαφορία παικτών που θα έπρεπε να βοηθήσουν συντέλεσαν στο γεγονός να δείχνει μικρό μέγεθος στην Βαρκελώνη ο Παναθηναϊκός.

Χωρίς ανάσα... και πρόκριση στο σπίτι του
Η παρουσία όλης της ομάδας ανέδειξε και κάτι άλλο, πέραν της διαφοράς ποιότητας και κλάσης των παικτών εντός του αγωνιστικού χώρου. Έδειξε πως σε αντίθεση με την προηγούμενη χρονιά, αρκετοί παίκτες της ελληνικής ομάδας όσο κυλούσε ο χρόνος έδειχναν "σκασμένοι".

Με όλο το θόρυβο που έχει ξεσπάσει τελευταία, δεν αποκλείεται να υπάρχει και θέμα φυσικής κατάστασης και προετοιμασίας της ομάδας, για την οποία την ευθύνη φέρει ο γυμναστής Αντώνης Κέζος. Ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε.

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και δεν χωρούν πολλές αναλύσεις σε τέτοιου είδους ματς, σίγουρα η ήττα από την Μπαρτσελόνα ήταν στο πρόγραμμα (όπως τόνισε ο Τζόρβας), ωστόσο αυτό που έχει σημασία για την πρόκριση των "πράσινων" είναι να κερδίσει τα δύο επόμενα παιχνίδια με Κοπεγχάγη και Ρουμπίν Καζάν στο ΟΑΚΑ.

Δύο αναμετρήσεις στις οποίες αν το "τριφύλλι" πάρει το απόλυτο των βαθμών, θα γίνει αυτόματα το νούμερο ένα φαβορί για την κατάληψη της 2ης θέσης, αφού η πρώτη έχει καπαρωθεί ήδη από την διαστημική Μπαρτσελόνα.

Αρκεί βέβαια, οι νταμπλούχοι Ελλάδος να δείξουν το καλό ευρωπαϊκό τους πρόσωπο και να προσφέρουν στους οπαδούς του χαρές που μόνο αυτοί μπορούν να δώσουν.

www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου